8. 3. 2013

Četrti krog evropskega pokala EHF: Cimos gostuje v Nemčiji, Maribor Branik na Poljskem

Rokometaši Cimosa in Maribora Branika bodo v četrtem krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF gostovali. Mariborčani bodo v soboto, 9. marca 2013, ob 18. uri igrali proti Wisli Plock na Poljskem, Koprčani pa ob 19.30 proti Göppingenu v Nemčiji.

 

 

Gostovanja v Nemčiji za Cimos nimajo črne zgodovine. V Lemgu so Koprčani zmagali, v Hamburgu remizirali. Preizkušnja v Göppingenu pa je drugačna od dosedanjih, saj je ekipa zaradi zdravstvenih težav močno okrnjena in oslabljena. Od prve postave, kot si jo je zamislil koprski strateg Fredi Radojkovič na začetku sezone, so zanesljivo na sobotni tekmi le Bombač, Rapotec in vratar Škof.

 

 

Zaradi poškodbe, ki jo čuti od pokalnega polfinala v Laškem, je pod debelim vprašajem Krivokapić. Doma so zaradi poškodb ostali Brumen, Manojlović, Bundalo in T. Poklar. Ostali so v dokaj dobrem stanju, predvsem pa veseli pozitivna energija in optimizem v vrstah rumeno-modrih. Mladost je norost, pravi slovenski rek in morda bo prav neizkušenost in dejstvo, da se mladi ne bojijo nobenega nasprotnika, določen plus na tekmi v Göppingenu.

 

 

"Že na prvi tekmi smo skušali odigrati hitro, saj je na postavljeno nemško obrambo 6-0 težko dosegati gole. Ni nam najbolje uspevalo, saj so Nemci kaznmovali vsako našo tehnično napako. Tu bomo skušali dobro opraviti naš popravni izpit. Igrali bomo s tistimi, ki bodo sposobni stopiti na igrišče in prepričan sem, da bo vsak skušal pustiti dober vtis in z borbeno igro prispevati k dobri predstavi Cimosa v Nemčiji," povedal pomočnik koprskega trenerja Zoran Jovičić.

 

 

Po treh odigranih krogih v skupini C s petimi točkami vodijo rokometaši mariborskega Branika, s točko manj sledi danski Holstebro, Wisla je osvojila dve in norveški Elverum eno točko. Mariborčani imajo v tej pisani druščini najskromnejši proračun in prav Wisla največjega, trenutno stanje pa je dober pokazatelj, da očitno v denarju ni vse. Vsaka točka bo v boju za prvi dve mesti v skupini še kako pomembna, branikovci pa bi si s polnim izkupičkom v Plocku praktično že zagotovili napredovanje.

 

 

"Wisla je vrhunsko moštvo in mi smo proti njim v Mariboru odigrali zelo dobro tekmo ter jih presenetili. Zagotovo se nam bodo na domačem parketu skušali oddolžiti za ta poraz, temu primerno pa so tudi favoriti tega srečanja. Vseeno pa to ne pomeni še nič, mi se bomo potrudili pa najboljših močeh, tudi mi imamo svoje adute. Verjamem pa, da je pred nami zanimiva in za gledalce privlačna tekma," je dejal trener mariborske ekipe Marko Šibila.

 

 

Srečanje v Plocku pa bo zagotovo precej drugačno kot v Mariboru. "Čaka nas zelo vroč teren, imajo tudi zelo zagrete navijače, tako da pričakujemo dobro vzdušje v dvorani. Vsekakor odhajamo tja z namenom osvojiti obe točki, a ker igramo na njihovem terenu, so rokometaši Wisle favoriti. Toda mi smo jih premagali v Mariboru, tako da so naša pričakovanja upravičeno visoka," je dodal kapetan vijoličastih Simon Razgor, ki dodaja, da na gostovanje na Poljsko glede na formo in rezultate odhajajo povsem sproščeni, kar je lahko eden izmed pomembnih dejavnikov za dosego končnega uspeha.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13