16. 3. 2013

Celjani na prvi tekmi osmine finala evropske lige prvakov doma visoko izgubili proti Hamburgu

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so visoko izgubili prvo tekmo osmine finala v evropski ligi prvakov. V dvorani Zlatorog jih je nemški klub Hamburg premagal kar z devetimi zadetki razlike, končni izid pa je bil 29:38 (13:20).

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - HAMBURG 29:38 (13:20)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 4500, sodnika: Horvath in Marton (oba Madžarska).

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 2 (2), Janc 1, Razgor 1, Toskić 2, Ranevski, Skube 2, Poteko, Čavor 1, Zelenović 3, Žabič, Mačkovšek 13, Žvižej 3.

 

HSV Hamburg: Bitter, Beutler, Kraus 1, Schroder 1, Duvnjak 1, Jansen 1, Lacković 6, Flohr 2, Vori 3, Lindberg 11 (4), Nilsson 2, Lijewski 8, Hens, Petersen 2.

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (2), HSV Hamburg 5 (4).

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8 minut, HSV Hamburg 8 minut.

 

Rdeči karton: Lijewski (HSV Hamburg, 58. minuta).

 

 

 

Celjska zasedba je z uvrstitvijo v osmino finala izpolnila svoj načrt na mednarodnem področju, že po prvem obračunu z izjemno kakovostno ekipo iz Hamburga pa je jasno, da ga bo le stežka presegla. Mednarodno pisana nemška zasedba je letošnje slovenske pokalne zmagovalce zasenčila v vseh prvinah in si pred povratnim dvobojem, ki bo v četrtek, 21. marca, priigrala neulovljivo prednost devetih golov.

 

 

Celjski strateg Vladan Matić je dvoboj začel s svojimi najmočnejšimi "topovi": v vrata je stopil Matevž Skok, krilna položaja sta zasedla Luka Žvižej in Gašper Marguč, zunanje Sebastian Skube, Borut Mačkovšek in Nemanja Zelenović, na šestmetrski črti se je z orjaki Hamburga ruval Alem Toskić, medtem ko je Vid Poteko v obrambi menjal Mačkovška.

 

 

Domača zasedba je obračun proti favorizirani nemški ekipi začela dobro, osrednja osebnost pa je bil visokorasli primorski ostrostrelec Mačkovšek, ki je v uvodnih sedmih minutah dosegel tri od štirih domačih golov. "Maček", ki bo po koncu sezone iz Celja prestopil v nemški Hannover, je bil izjemno motiviran in naravnost neustrašen, njegovi soigralci pa pod vplivom izjemno kakovostnih tekmecev, ki so prvič na dvoboju svojo moč pokazali med 10. in 14. minuto, ko so po delnem izidu 4:0 gostiteljem ušli na štiri gole (6:10).

 

 

Matić je z minuto odmora skušal ustaviti iz minute v minuto vse bolj samozavestne goste, pri katerih je blestel predvsem poljski reprezentant Marcin Lijewski, ki je v uvodni četrtini tekme dosegel kar pet golov. Namera se mu ni posrečila, HSV je tudi v nadaljevanju deloval kot dobro podmazan stroj, v 20. minuti pa je po zadetku Danca Hansa Lindberga, sicer najbolj učinkovitega igralca v prvem delu lige prvakov, vodil za pet golov (8:13).

 

 

Gostitelji so skušali dvigniti raven svoje igre, a se jim ni posrečilo. V svojih vrstah - z izjemno Mačkovška, ki je dosegel sedem od skupno 13 golov - niso imeli razpoloženega igralca, v 26. minuti so si pridelali zaostanek šestih golov (11:17), najvišjega pa dve minuti pred odhodom na veliki odmor, ko so zaostali za osem (12:20).

 

 

Gostitelji so pogumno začeli drugo polovico tekme, gostujoči trener Martin Schwalb pa je iz preventivnih razlogov že po sedmih minutah zahteval minuto odmora. Celjani so se imenitnim gostom namreč približali na pet golov zaostanka (17:22), v nadaljevanju pa znova občutili moč tekmeca iz najvišjega kakovostnega razreda, ki je vse do konca tekme nadzoroval gostitelje. Nemci so Celjanom dovolili "kratkotrajne eksplozije", v celoti pa jim igralci iz mesta ob Savinji niso bili kos v nobeni rokometni prvini.

 

 

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Borut Mačkovšek s 13 goli, v nemški pa je Hans Lindberg dosegel 11 zadetkov.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2012/13