23. 3. 2013

Mariborčani ostali praznih rok proti Elverumu, a vseeno napredovali v četrtfinale pokala EHF

V šestem (zadnjem) krogu skupinskega dela evropskega pokala EHF je Maribor Branik gostoval pri Elverumu na Norveškem. Proti zadnjeuvrščeni ekipi v skupini C so Mariborčani izgubili s 27:30 (15:19), a so vseeno napredovali v četrtfinale.

ELVERUM - MARIBOR BRANIK 30:27 (19:15)

Elverum - Terningen Arena, gledalcev: 545, sodnika: Bounouara in Sami (oba Francija).

Elverum: Aanestad, Björkman 2, Ojala, Thon 4, Borresen, Rönnberg 7, Nordberg, Sluijters 3, Gullerud 4, Lindboe, Toft, Stegavik 8, Majnov 2, Rajković.

Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Mirković 4, Tarabochia 2, Svalina 5, Oštir 1, Špelić 4, Špende, Razgor 5, Pučnik, Zarabec 2, Šoštarič 2, Sok, Šimič 2, Mlakar.

Sedemmetrovke: Elverum 3 (2), Maribor Branik 1 (1).

Izključitve: Elverum 4 minute, Maribor Branik 10 minut.

Mariborska ekipa je v skupinskem delu zbrala sedem točk, na šestih tekmah pa je trikrat zmagala (Elverum, poljska Wisla Plock in danski Tvis Holstebro), enkrat igrala neodločeno (Tvis Holstebro) ter dvakrat izgubila (Elverum in Wisla Plock). Kljub porazu na Norveškem so se Štajerci uvrstili v polfinale, potem ko je v skupini B Kolding v gosteh izgubil proti slovaškemu Tatranu iz Prešova, Danci pa so ostali brez napredovanja kot drugouvrščeno moštvo z najmanj točkami.

Izbranci mariborskega trenerja Marka Šibile so po obetavnem začetku sredi prvega polčasa povsem popustili in si v 20. minuti pridelali kar pet golov zaostanka (9:14), še bolj krizne trenutke pa doživeli pet minut kasneje, ko so zaostali za šest (11:17). V končnici prvega dela tekme so vendarle nekoliko bolj strnili svoje vrste in se gostiteljem približali na štiri gole (15:19).

Najboljšo predstavo na Norveškem so prikazali v obdobju med 30. in 40. minuto, ko so praktično ujeli gostitelje in znižali na 20:21. Visok ritem jih je pošteno utrudil, do sape so prišli tudi gostitelji in jim znova ušli na šest golov (21:27). Mariborčani so v zadnji četrtni skušali uprizoriti preobrat, njihova namera pa je bila neuspešna.

V mariborski ekipi sta bila najbolj učinkovita Mate Svalina in Simon Razgor, oba sta dosegla po pet golov. V norveški zasedbi sta blestela Steffen Stegavik in Andreas Rönnberg. Prvi je dosegel osem, drugi pa sedem zadetkov.

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13