26. 3. 2013

Rokometaši Maribora Branika v četrtfinalu pokala EHF z nemškim klubom Göppingen

Igralci Maribora Branika so na žrebanju na Dunaju dobili nasprotnika v četrtfinalu evropskega pokala EHF. To je nemški klub Göppingen, ki je v skupinskem delu igral tudi s Cimosom iz Kopra. Prva tekma bo 20. ali 21. aprila v Mariboru, povratna pa 27. ali 28. aprila v Nemčiji.

 

 

Končne razporede v prvem delu tekmovanja je dal prav zadnji krog. V "mariborski skupini C" so prvo mesto osvojili rokometaši danskega Holstebroja, ki so ugnali poljsko Wislo Plock tesno s 27:26. V preostalih skupinah so prva mesta osvojili nemški klubi in pravila žreba določajo, da se v četrtfinalu ne moreta srečati ekipi iz iste skupine prvega dela.

 

 

Poleg omenjenega para Maribor Branik - Göppingen sta druga para Kolding Koebenhavn - Team Tvis Holstebro in Magdeburg - Rhein-Neckar Löwen. V četrtfinalu bodo na sporedu le tri tekme, saj se je francoski HBC Nantes kot organizator sklepnega dela tekmovanja že uvrstil na zaključni turnir četverice. Znano je tudi, da bodo Mariborčani prvo tekmo četrtfinala igrali doma 20. ali 21. aprila doma, teden dni kasneje pa na gostovanju povratno.

 

 

"Pravzaprav pred žrebom nismo imeli posebnih pričakovanj, vedeli smo, da nas čakajo vsi trije nemški klubi, ki so zelo kakovostni, vseeno pa smo pa z žrebom zadovoljni. Ekipo Göppingena poznamo, saj jo spremljamo redno v nemškem prvenstvu, gledali pa smo jo tudi v skupinskem delu, ko je igrala s Koprom. Gre za izrazitega favorita, pri katerih odlično brani Primož Prošt, ki se je v zadnjem času zelo izkazal, a ne glede na to, se teh tekem zelo veselimo," je dunajski žreb komentiral trener mariborskih rokometašev Marko Šibila.

 

 

Slednji meni, da breme na njegovih igralcih ne bo nič večje, pa čeprav je mariborska zasedba še zadnja od slovenskih v evropskih tekmovanjih. "Mogoče bo breme nekaj večje, a ne gledamo na to tako, saj smo že presegli pričakovanja v evropskem tekmovanju. To četrtfinale bo za nas nekakšna nagrada, kar pa ne pomeni, da se ne bomo borili do skrajnih mej in skušali zagreniti življenja Göppingenu," je povedal Šibila.

 

 

Mariborski strateg prav tako ne daje večjega poudarka na prednost domačega igrišča na prvi tekmi. "Na prvi tekmi bomo sicer imeli prednost domačega igrišča, čeprav je danes tako, da res vrhunske ekipe igrajo dobro doma in zunaj. To so v največji meri okusili tudi Velenjčani in Celjani, ki so na domačem igrišču izgubili možnost napredovanja. Najboljše ekipe igrajo enakovredno, ne glede na teren," je še dejal Šibila.

 

 

"Mariborsko ekipo zelo dobro poznam, čeprav sem si šele pred kratkim na videu ogledal njihove tekme, ko sem naše moštvo pripravljal na skupinski del proti Kopru. Maribor igra hiter in aktiven rokomet, podobno kot ga je igrala slovenska reprezentanca na svetovnem prvenstvu. Prav gotovo bomo gledali dve zanimivi tekmi, pred nami pa je težka naloga," pa je po žrebu za spletno stran Göppingena dejal trener Velimir Petković.

 

 

 

PARI ČETRTFINALA - POKAL EHF ZA MOŠKE:

 

 

Kolding (Danska) - Holstebro (Danska)

 

 

Maribor Branik (Slovenija) - Göppingen (Nemčija)

 

 

Magdeburg (Nemčija) - Rhein Neckar Löwen (Nemčija)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13