27. 3. 2013

Celjani na zaostali tekmi v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi zmagali na gostovanju pri Krki

Na zaostali tekmi drugega kroga v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Krka in Celje Pivovarna Laško. Na tekmi v Novem mestu so bili uspešnejši gostje iz Celja, ki so zmagali z 29:23 (15:12).

 

 

 

 

KRKA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 23:29 (12:15)

 

 

Novo mesto - Dvorana Marof, gledalcev: 400, sodnika: Deržek in Brecelj (oba Ajdovščina).

 

Krka: Štangelj, Grubar, Jurečič 2, Flajs, Leban, Didovič, Okleščen 1, Erčulj, Fink 1, Maričič, Svetelšek 7 (1), Jakše, Papež 5 (1), Cvikl 3, Klobčar 4.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Blagotinšek, Mlakar, Marguč 6 (2), Janc, Razgor, Toskić 1, Ranevski, Skube 2, Poteko, Čavor, Zelenović 9, Žabič, Mačkovšek 8, Žvižej 3.

 

Sedemmetrovke: Krka 3 (2), Celje Pivovarna Laško 2 (2).

 

Izključitve: Krka 4 minute, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

 

 

 

Krka se je favoriziranim Celjanom upirala zgolj v prvem polčasu. Po glavnem odmoru pa so izbranci Vladana Matića hitro stvari postavili na svoje mesto in si že precej pred zadnjo sireno priigrali neulovljivo prednost. Celjani so tako utrdili drugo mesto na lestvici in obdržali razdaljo treh točk do vodilnega Gorenja. Pri domačih je bil najboljši strelec Miha Svetelšek s sedmimi, pri Celju pa Nemanja Zelenović z devetimi goli.

 

 

Novomeščani so se v prvem polčasu dobro upirali Celjanom. Ves čas so jim dihali za ovratnik, nekajkrat pa tudi vodili za zadetek. V zadnjih desetih minutah polčasa pa so gosti vendarle začeli upravičevati vlogo favorita. V 25. minuti, v trenutkih, ko so domači igralci brez dveh izključenih igralcev, so z golom Luke Žvižeja prvič na tekmi povedli za tri gole (12:9), s takšno prednostjo pa so odšli tudi na glavni odmor.

 

 

V drugem polčasu so Celjani še povišali ritem in hitro pobegnili na neulovljivo prednost. Sebastian Skube je takoj po začetku drugega polčasa prednost Celja povišal na 16:12, Gašper Marguč je v 35. minuti zadel za 18:13, Nemanja Zelenović pa v 41. minuti za 21:16. Le tri minute pozneje so gosti po golu Alema Toskića bežali že za osem golov (23:15), od česar so domači niso več opomogli.

 

 

Celjani bodo tekmo 3. kroga igrali 10. aprila, ko bodo gostili Trebanjce, Krka pa bo isti dan gostovala v Mariboru.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13