28. 3. 2013

Ženska mladinska reprezentanca (U-19) jutri v Romuniji začenja s kvalifikacijami za letošnje EP, ki bo na Danskem

Mladinke (U-19) so priprave za kvalifikacijski turnir opravile v Slovenj Gradcu, na pot v Romunijo pa so se odpravile sinoči. V boju za nastop na letošnjem EP bodo varovanke trenerja Bojana Voglarja igrale proti Romuniji, Poljski in Veliki Britaniji.

Na evropsko prvenstvo, ki bo poleti na Danskem, vodita prvi dve mesti s kvalifikacijske turnirja, ki se bo igral od 29. do 31. marca  v Craiovi.  Slovenke bodo igrale v konkurenci Romunije, Poljske in Velike Britanije.

»V Slovenj Gradcu smo imeli dobre pogoje za delo, od namestitve, do dvorane in prijaznih gostiteljev. Nekaj težav so nam povzročale le manjše poškodbe, a do prve tekme bodo vsa dekleta nared.  V času priprav smo odigrali dve tekmi s člansko ekipo GEN-I Zagorja. Upam, da bomo prikazali dobre igre in da bo to dovolj za uvrstitev na EP,« je pred odhodom v Romunijo povedal trener Bojan Voglar.

Slovenija je v starostni kategoriji mladink stalni udeleženec evropskih prvenstev in nobenega dvoma ni, da bi veljalo ohraniti kontinuiteto nastopov na velikih tekmovanjih. Za glavnega favorita velja Romunija, za naše bo bržčas ključen dvoboj s Poljsko, v mladinski reprezentanci pa si ne želijo, da bi se jim zgodilo tisto, kar se je zgodilo kadetinjam pretekli konec tedna, ko so nesrečno ostale brez nastopa na letošnjem EP.

 

Urnik kvalifikacijske turnirja

29. marec:

Romunija – Slovenija     (16.00)

Poljska – Velika Britanija              (18.00)

30. marec:

Velika Britanija – Romunija         (11.00)

Slovenija – Poljska          (13.00)

31. marec:

Romunija – Poljska         (11.00)

Slovenija – Velika Britanija          (13.00)