31. 3. 2013

Za najboljšimi slovenskimi rokometaši prvi trening v dvorani Tabor

Moška rokometna reprezentanca se je v soboto  v Mariboru zbrala prvič po fantastičnem četrtem mestu na SP v Španiji. Najboljši slovenski rokometaši se bodo po nekaj letih ponovno predstavili mariborski publiki, saj jih v sredo, 3. aprila, v dvorani Tabor, čaka dvoboj z močno Islandijo.

Slovenski rokometni junaki se bodo domači publiki prvič predstavili kot četrta reprezentanca z minulega svetovnega prvenstva. Gre za izjemen uspeh slovenskega športa, ki ga reprezentanca želi nadgraditi z uspešnimi igrami v novem kvalifikacijskem ciklusu za EP, ki bo prihodnje leto na Danskem. Tokrat se je reprezentanca zbrala v Mariboru, kjer jp v sredo čaka srečanje proti Islandiji. »Zelo sem vesel, da se po kvalifikacijski tekmi za SP 2007 vračamo v Maribor. Prav tako pa sem vesel, da RK Maribor Branik vedno bolj dobiva podobo resnega kluba, ki se vzpenja ne samo po slovenski, ampak tudi po evropski rokometni lestvici. Tudi v naprej jim želim veliko sreče in menim, da Maribor postaja kvalitetno rokometno središče,« so bile uvodne besede selektorja slovenskih rokometašev Borisa Deniča, ki je dodal da bodo v dneh do tekme z Islandci obnovili že znan sistem igre.  

 

Selektorju Deniču nekaj težav povzročajo poškodbe nekaterih reprezentantov, tako, da je bil na zadnje primoran v reprezentanco poklicati mladega in nadarjenega celjskega krožnega napadalca Blaža Blagotinška. »Zdravstveni bilten je takšen, kakršen je. Zdravniška služba bo poskušala narediti vse, da bi do srede usposobila nekatere igralce, kar bo v tem kratkem času težko. Tako da do same tekme z Islandijo ne bomo vedeli, če bodo določeni igralci lahko nastopili. Vendar tu ne moremo nič, saj so tudi poškodbe sestavni del športa,« je dodal Denič.

 

Ponovnega snidenja so bili veseli tudi reprezentanti, ki so prišli iz številnih klubov iz Slovenije in tujine. To se je poznalo tudi po pozitivni sproščenosti na prvem treningu, ki pa je bil zgolj  regenerativne narave.

»Tako kot vsakič povem, se imamo res odlično. Vzdušje je fenomenalno in res se počutimo domače. Komaj smo čakali, da se ponovno zberemo in odigramo tekmo proti Islandiji. Verjamem, da bodo gledalci v Mariboru znali nagraditi naše četrto mesto iz Španije in nas bodo prišli podpreti v velikem številu ter, da bomo z njihovo pomočjo prišli do pomembne zmage nad Islandci,« je zaključil kapetan slovenskih rokometašev Uroš Zorman.

 

Tekma med Slovenijo in Islandijo se bo v sredo 3. aprila v mariborski dvorani Tabor pričela ob 20.15, vstopnice po ceni 9 evrov za odrasle in 4 evre z mladino pa je možno kupiti na vseh prodajnih mestih Eventima.        

 foto: rk maribor