13. 4. 2013

Rokometašice Krima Mercatorja izgubile proti Larviku z 19:27 in ostale brez finala lige prvakinj

Po zmagi proti Larviku na Norveškem s 24:22 so rokometašice Krima Mercatorja izgubile povratno polfinalno tekmo v evropski ligi prvakinj. Krimovke so v Stožicah klonile z 19:27 (9:13) in ostale brez finala, v katerem bosta igrala Larvik in madžarski Györ.

 

 

KRIM MERCATOR - LARVIK 19:27 (9:13)

 

 

Ljubljana - Dvorana Stožice, gledalcev: 5000, sodnici: C. in J. Bonaventura (obe Francija).

 

Krim Mercator: Grubišić, Martin 4 (2), Piedade, Wörz 2, Mavsar 1, Stefanišin, Bodnjeva 2, Lazović 3, Kain, Müller 3 (1), Janković, Gregorc, Penezić 3, Krpež 1, Vergeljuk, Zrnec.

 

Larvik: Larsen, Edin 2, S. Breistoel, Blanco 7, Breivang 2, Hammerseng 5, Koren Riegelhuth 6 (2), K. Breistoel, Sulland 5, Rantala, Mörk, Wibe, Sando, Bille, Leganger.

 

Sedemmetrovke: Krim Mercator 4 (3), Larvik 3 (2).

 

Izključitve: Krim Mercator 2, Larvik 4 minut.

 

 

 

Slovenske prvakinje so si na prvi tekmi pripravile lepo izhodišče za boj za šesti finale lige prvakinj v zgodovini kluba. A kot so poudarjali vsi v klubu, je bil to šele prvi polčas dvoboja. Drugega, v Ljubljani, so Norvežanke odigrale bistveno bolje, bile - razen v uvodnih minutah - ves čas odločnejše, učinkovitejše in ostrejše v obrambi, kar jih je hitro pripeljalo do želene prednosti. To so znale zadržati in se veseliti uvrstitve v finale, kjer bodo igrale proti Gyoru. Krim pa bo svoj nov finalni nastop skušal uresničiti v naslednji sezoni.

 

 

Tiselj, ki tudi tokrat ni mogel računati Linneo Torstensson, je tekmo začel z vratarko Jeleno Grubišić, na mestu krožne napadalke je začela Daniela Piedade, na krilih sta bili Maja Zrnec in Carmen Martin, na zunanjih položajih pa Andrea Penezić, Nina Wörz in Barbara Lazović. Ta postava je zelo dobro začela in v sedmi minuti z zadetkom Wörzeve povedla s 4:1.

 

 

Toda Norvežanke si niso dovolile takega mrka kot na začetku prve tekme. Zbrale so se v obrambi, napade pa hitro zaključevale, tako da je Gro Hammerseng v 12. minuti po nizu Larvikovih golov zabila za vodstvo s 5:4, Linn-Kristin Koren Riegelhuth pa je z dvema zaporednima goloma v 15. minuti povišala že na 7:4.

 

 

Tiselj je reagiral in iz igre povlekel nerazpoloženo Lazovićevo, v igro poslal Susann Müller, zahteval pa je tudi minuto odmora. Ta pa ni posebej delovala, Karoline Breivang je takoj zatem zabila za 8:4, Müllerjeva pa zgrešila dva strela. Pomagala ni niti (kratka) menjava vratarke, saj je tudi Sergeja Stefanišin takoj prejela zadetek, in sicer Koren Riegelhuthove za 9:4.

 

 

 

Trener Tiselj je nato menjal še obe krili, a vodstvo Larvika se je še povišalo na 11:5. V igri Krima ni delovalo nič, obramba je bila ranljiva, v napadu pa se proti ostrim Norvežankam Ljubljančanke niso znašle. Domači strateg je nato v napadu poskusil še z veteranko na položaju krožne napadalke Ljudmilo Bodnjevo, ki je tudi po zaslugi malce boljše obrambe zaostanek znižala na 9:12 v 28. minuti, a bil bržčas kar vesel glavnega odmora.

 

 

Tudi po njem pa igra ni prav stekla. Norvežanke so spet ušle na šest zadetkov, domače pa kljub nekaj odličnim posredovanjem Grubišićeve tega niso znale prav unovčiti v napadu. Ko je Isabel Blanco dosegla svoj peti gol za vodstvo Larvika s 17:11, je bil Tiselj v 41. minuti primoran vzeti nov odmor za nadaljnje napotke na tekmi, ki je delovala vse bolj izgubljena za dvakratne evropske prvakinje.

 

 

Še posebej, ko je Koren Riegelhuthova iz novega protinapada prednost gostij povišala že na 18:11. Domače so nato skušale še s tesno obrambo na Hammersengovi, a niti to ni delovalo. Norvežanke, evropske prvakinje iz leta 2011, so brez posebnih težav držale visoko prednost.

 

 

Še več, v 48. minuti so prvič povedle že za osem golov (22:14), tako da so upi po preobratu, posebej ob nenatančnih strelih Krima v napadu, praktično izginili. Najvišja prednost Larvika, pri katerem je svoje delo dobro opravila tudi nekdanja Krimova vratarka Cecilie Leganger, je znašala deset golov.

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2012/13