27. 4. 2013

Igralci Maribora Branika so nesrečno izgubili povratno tekmo pokala EHF v Göppingenu

Rokometaši Maribora Branika so nesrečno izgubili povratno četrtfinalno tekmo evropskega pokala EHF proti Göppingenu v Nemčiji. Göppingen je slavil z 31:30 (15:17), gostitelji pa so zmagoviti zadetek dosegli tri sekunde pred koncem tekme.

 

 

Znani so vsi štirje udeleženci zaključnega turnirja pokala EHF, ki ga bo maja gostil francoski Nantes. Poleg domačega kluba (neposredna uvrstitev) so si napredovanje med štiri najboljše ekipe v tem tekmovanju priigrali Göppingen, Rhein Neckar Löwen (oba Nemčija) in Holstebro (Danska).

 

 

 

 

GÖPPINGEN - MARIBOR BRANIK 31:30 (15:17)

 

 

Göppingen - Dvorana EWS Arena, gledalcev: 4300, sodnika: I. in V. Covalciuc (oba Moldavija).

 

Göppingen: Rutschmann, Prošt, Kneule 1, Oprea, Schönne 3, Späth 5, Beljanski, Lobedank 1, Hass, Fontaine, Rnić 11 (3), Schubert, Horak 5, Marković 4.

 

Maribor Branik: Čudić, Pešić, Štefanič, Mirković 3, Tarabochia 3, Svalina, Oštir 2, Špelić 5, Špende, Razgor 4 (1), Pučnik, Zarabec 8, Kleč, Sok 1, Šimič, Mlakar 3.

 

Sedemmetrovke: Göppingen 4 (3), Maribor Branik 2 (1).

 

Izključitve: Göppingen 2 minuti, Maribor Branik 10 minut.

 

 

 

Mariborčane so le sekunde ločile do zgodovinskega podviga in uvrstitve na sklepni turnir v tej sezoni prenovljenega pokala EHF, ki bo 18. in 19. maja v francoskem Nantesu, njihove sanje pa je pokopal srbski reprezentant Momir Rnić. Nekdanji zunanji igralec velenjskega Gorenja in Celja Pivovarne Laško je zmagoviti gol dosegel tri sekunde pred koncem razburljivega in izjemno izenačenega dvoboja.

 

 

Gostje so nekoliko slabše začeli tekmo, po njihovem zaostanku s 5:7 pa so vendarle strnili svoje vrste in prikazali izjemno predstavo. V 20. minuti so tekmo postavili v začetno izhodišče (11:11), najbolj ustvarjalno obdobje pa doživeli v zadnjih desetih minutah prvega polčasa.

 

 

Dvorana EWS Arena, ki je bila napolnjena do zadnjega kotička, je večkrat utihnila ob poletni predstavi štajerskih rokometašev, predvsem v 23. minuti, ko je krožni napadalec Matjaž Mlakar povišal na 13:12. Končnica je bila domena izbrancev trenerja Marka Šibile, v 27. minuti so povedli s 15:13, prednost pa ohranili do odhoda na veliki odmor (17:15).

 

 

 

Mariborčani so večji del drugega polčasa imeli v oblasti favorizirane tekmece. Z granitno obrambo so povsem nevtralizirali gostitelje, v 51. minuti pa si z golom Mihe Zarabca priigrali kar tri gole prednosti (27:24). Nemška zasedba iz bližine Stuttgarta je bila na kolenih, v zadnjih devetih minutah pa ji je vendarle uspel preobrat.

 

 

V 57. minuti so rokometaši Göppingena z igralcem več na igrišču izenačili na 29:29, nato pa je sledila dramatična končnica. Če bi izid ostal 30:30, bi zaradi večjega števila doseženih zadetkov na sklepni turnir v Nantes potovali Mariborčani, toda Nemci so si tri sekunde pred koncem dvoboja z golom Rnića priigrali napredovanje med štiri najboljše klube v letošnjem pokalu EHF.

 

 

V mariborski ekipi sta bila strelko najbolj učinkovita Zarabec in Nikola Špelić. Prvi je dosegel osem, drugi pet golov, vratar Ivan Pešić pa je zbral 11 obramb. V domači ekipi sta blestela stara znanca slovenskih igrišč: Rnić je Mariborčanom nasul 11 zadetkov, slovenski reprezentančni vratar Primož Prošt pa je zbral 14 obramb.

 

 

 

Foto: RK Maribor Branik

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13