27. 4. 2013

Krka - Cimos Koper 32:25 (17:12)

Na zadnji tekmi šestega kroga v končnici za prvaka v 1. NLB Leasing ligi za moške sta se pomerila Krka in Cimos. Boljši so bili domači Novomeščani, ki so goste iz Kopra ugnali z 32:25 (17:12).

 

 

 

 

 

KRKA - CIMOS KOPER 32:25 (17:12)

 

 

Novo mesto - Dvorana Marof, gledalcev: 200, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

Krka: Vrbinc, Jurečič 3, Leban 3, Lavrič 1, Didovič 1, Fink 8, Štangelj, Maričič, Irman 7, Svetelšek 7, Grubar, Jakše, Furdi 1, Cvikl, Klobčar.

 

Cimos Koper: Vran, Dobelšek 6, Gašperšič, Krivokapić, Poklar, Hrastnik 2, Konečnik 2, Rapotec, Manojlović, Gavranović 4, Bundalo, Bošković 3, Bratkovič, Osmajić 8.

 

Sedemmetrovke: Krka 4 (4), Cimos Koper 4 (2).

 

Izključitve: Krka 4 minute, Cimos Koper 4 minute.

 

 

 

Rokometaši novomeške Krke so na domačem parketu zanesljivo premagali Koprčane in po petih zaporednih porazih dosegli prvo zmago v končnici državnega prvenstva. Čeprav je bila ekipa z Obale nesporni favorit, pa je kadrovsko oslabljena dolenjska zasedba, ki je nastopila brez Jerneja Papeža, Mateja Flajsa, Matjaža Erčulja in Timona Orliča, prikazala eno boljših predstav v tej sezoni.

 

 

Ključna je bila njihova dobra igra v obrambi, svoje delo pa je v vratih odlično opravil tudi Anže Vrbinc, ki je zbral 13 obramb. Koprčani so skozi celotno tekmo delovali uspavano, saj nikakor niso našli recepta, kako ustaviti razpoložene domače igralce. Varovanci domačega trenerja Slavka Ivezića so vodili od 5. minute, Cimos pa je priložnost za morebitni preobrat zapravil že v začetku drugega polčasa.

 

 

Pri domačih je bil strelsko najbolj natančen Blaž Fink, ki je dosegel osem golov, enega manj pa sta dosegla še Jan Irman in Miha Svetelšek. V koprski zasedbi je Vladimir Osmajić zabil osem zadetkov, vratar Jure Vran pa je zbral 19 obramb.

 

 

Novomeška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala pri Celju Pivovarni Laško, koprska pa bo gostila trebanjski Trimo. Obe tekmi bosta v torek, 30. aprila.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13