1. 5. 2013

Gorenje na derbiju sedmega kroga v končnici za prvaka na gostovanju nadigralo Mariborčane

Rokometaši Gorenja so na derbiju sedmega kroga končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi dosegli visoko zmago na gostovanju v dvorani Tabor. Slovenski prvaki so domači Maribor Branik povsem dotolkli, tekma pa se je končala s 17 zadetki razlike v korist Velenjčanov - bilo je 40:23 (23:9).

 

 

MARIBOR BRANIK - GORENJE VELENJE 23:40 (9:23)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 400, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik).

 

Maribor Branik: Čudič, Štefanič 1, Mirković 4, Tarabocchia 3, Svalina, Oštir, Špelić 3, Špende 1, Razgor, Pučnik, Pešić, Zarabec 2 (1), Kleč, Šoštarič, Sok 8, Šimič, Mlakar 1.

 

Gorenje Velenje: Gajić, Melić 8, Bezjak 5, Pucelj, Dolenec 4, Brglez, Cingesar 3, Taletovič, Cehte 4, Miklavčič 2, Gaber 5, Golčar 1, Dobelšek 1, Gams 3, Poznič, Dujmovič 4.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 3 (1), Gorenje Velenje 1 (0).

 

Izključitve: Maribor Branik 2 minuti, Gorenje Velenje 4 minute.

 

 

 

Mariborčani so naporen ritem tekem nadaljevali s prvenstvenim obračunom proti vodilni ekipi iz Velenja. Domači rokometaši so najprej Celjanom sredi prejšnjega tedna odščipnili točko (22:22), nato v soboto odigrali težko tekmo evropskega pokala EHF v gosteh proti Göppingenu (poraz s 30:31), tokrat pa so proti gostom iz Šaleške doline doživeli pravo katastrofo.

 

 

Velenjčani so obračun začeli silovito in po nekaj minutah igre povedli s 5:0. Trener domačih Marko Šibila je v osmi minuti vzel že drugo minuto odmora, že takrat pa je na semaforju kazalo 7:0 v korist gostov. Prvi gol za Mariborčane je v deveti minuti dosegel Miha Zarabec s sedmih metrov, a to ni ustavilo igralcev iz Šaleške doline.

 

 

Gostujoča obramba na čelu z vratarjem Ivanom Gajićem je delovala zanesljivo, napad je učinkovito izkoriščal priložnosti in po desetih minutah igre je bilo 11:1 za ose. Velenjčani so nadaljevali z dobro igro tudi do konca prvega polčasa in ga dobili s kar 23:9.

 

 

Mariborski igralci tudi v drugem polčasu niso našli recepta, kako zmanjšati razliko. Velenjčani so visoko prednost brez težav držali, jo celo povišali (že v prvem polčasu so dosegli toliko zadetkov - 23, kot so jih Mariborčani na celotni tekmi) in se veselili novih dveh točk v boju za naslov državnega prvaka.

 

 

Strelsko najbolj razpoložena igralca sta bila Tadej Sok pri Mariboru in Fahrudin Melić pri Velenju. Oba sta nasprotnikov mrežo zadela po osemkrat.

 

 

Velenjčani bodo v naslednjem krogu, tekma bo 12. maja, gostili Cimos Koper, Mariborčani pa se bodo dva dni prej v gosteh pomerili s Krko.

 

 

 

 

KONČNICA ZA PRVAKA - VRSTNI RED PO 7. KROGU:

 

 

Gorenje Velenje - 54 točk

 

 

Celje Pivovarna Laško - 50 točk

 

 

Cimos Koper - 40 točk

 

 

Maribor Branik - 39 točk

 

 

Trimo Trebnje - 26 točk

 

 

Krka Novo mesto - 24 točk

 

 

 

Foto: RK Maribor Branik

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13