5. 5. 2013

Nemci tudi na drugi pripravljalni tekmi na domačem igrišču uspešnejši od Slovenije

Po porazu na sobotni prvi pripravljalni tekmi proti Nemčiji (30:31) je moška članska reprezentanca Slovenije v gosteh doživela še drugi poraz. Slovenski rokometaši so na tekmi v mestu Dessau izgubili proti domači reprezentanci s 24:27 (11:14).

NEMČIJA - SLOVENIJA 27:24 (14:11)

Dessau - Dvorana Anhalt Arena, gledalcev: 3200, sodnika: Kleven in Ramberg (oba Norveška).

Nemčija: Lichtlein, Heinevetter, Kneer 1, Wiencek 6, Reichmann 1, Glandorf 2, Theuerkauf 3, Groetzki 4, Strobel 1, Schmidt 6 (1), Haas 1, Häfner, Pfahl 1, Klein 1, Christophersen.

Slovenija: Skok, Lesjak, Bombač 1, Miklavčič 2, Dobelšek 3, Pucelj, Bezjak 3, Dolenec 4 (1), Skube 2, Cehte, Bundalo, Blagotinšek 1, Gaber 1, Marguč 2, Mačkovšek 3, Razgor 2.

Sedemmetrovke: Nemčija 1 (1), Slovenija 1 (1).

Izključitve: Nemčija 4 minute, Slovenija 8 minut.

Oslabljena slovenska reprezentanca, sestavljena zgolj z igralci iz petih slovenskih klubov, je izgubila tudi drugo prijateljsko tekmo z Nemčijo. V soboto je v Magdeburgu klonila s 30:31, v Dessauu pa so bili gostitelji boljši s 27:24.

Tekmi sta sodili v sklop priprav na nadaljevanje kvalifikacij za evropsko prvenstvo. Varovance selektorja Borisa Denića junija čakata odločilni tekmi: gostovanje v Romuniji in doma obračun z Belorusijo.

Druga tekma v Nemčiji se je razpletla podobno kot prva. Slovenija je bila 20 minut povsem enakovreden tekmec, nato pa je sledilo nekaj slabih minut in Nemčija je prišla do občutne prednosti.

Najprej ob koncu prvega polčasa, ko Slovenci osem minut niso zadeli gola, tako da je Nemčija odšla na odmor s 14:11, nato pa še na začetku nadaljevanja, ko je mreža gostiteljev ostala nedotaknjena do 34. minute.

Dvanajst neučinkovitih minut je Slovenijo pripeljalo do zaostanka 11:17, ob zgolj dveh zadetkih do 41. minute pa se je razlika povzpela na rekordnih 21:13. Minuta odmora Borisa Deniča, nekaj zamenjav, predvsem pa bolj agresivna obrambna in sproščena igra v napadu so Slovenijo vrnile v igro, žal pa je bila razlika že tolikšna, da preobrat ni bil več možen.

Slovenija je v 51. minuti prišla na 25:21, v 54. na 25:22, minuto pred koncem pa na 25:23. Končni izid tekme je v zadnjih sekundah postavil Christoph Theuerkauf.