18. 5. 2013

Maribor Branik - Trimo Trebnje 32:20 (16:9)

V devetem krogu končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi so rokometaši Maribora Branika gostili Trimo iz Trebnjega. Zmaga je ostala v domači dvorani, kajti Mariborčani so visoko zmagali z 32:20 (16:9).

 

 

 

 

 

MARIBOR BRANIK - TRIMO TREBNJE 32:20 (16:9)

 

 

Maribor - Dvorana Tabor, gledalcev: 400, sodnika: Cvetko in Kavalar (oba Celje).

 

Maribor Branik: Čudič, Pešić, Štefanič, Mirković 7, Tarabochia 9 (1), Svalina, Oštir, Špende 1, Razgor 3 (1), Pučnik 2, Zarabec 5 (2), Šoštarič, Kleč 2, Sok 1, Šimič 1, Mlakar 1.

 

Trimo Trebnje: Ferlin, Saje, Brana, Korelec 1, Femec 2, Radelj 3, Paladin, Ratajec, Skol 1, Sušin 7 (3), Florjančič 2, Rojc, M. Grandovec, St. Skube 3 (2), T. Grandovec 1.

 

Sedemmetrovke: Maribor Branik 4 (4), Trimo Trebnje 6 (5).

 

Izključitve: Maribor Branik 2 minuti, Trimo Trebnje 2 minuti.

 

 

 

Mariborska zasedba je na zadnji domači tekmi zanesljivo premagala trebanjski Trimo, zavoljo neodločenega izida koprskega Cimosa v Celju pa bo odločitev o končnem tretjem mestu v državnem prvenstvu padla šele v petek, 24. maja, ko bo gostovala v Kopru.

 

 

Maribor ima pred zadnjim krogom dve točki prednosti pred Koprom, tako da Štajercem za tretje mesto zadostuje že neodločen izid. Na prvi medsebojni tekmi v končnici je Branik premagal Cimos z 29:28.

 

 

Izbranci domačega trenerja Marka Šibile so bili v obračunu s Trebanjci absolutni gospodarji igrišča v dvorani Tabor, od prve do zadnje minute so imeli niti igre v svojih rokah. Najbolj učinkovita moža sta bila Marko Tarabochia z devetimi in Milan Mirković s sedmi zadetki, izkazal pa se je tudi vratar Ivan Pešić, ki je zbral 15 obramb. V dolenjski ekipi je bil strelko najbolj razpoložen Jure Sušin s sedmimi goli.

 

 

Mariborska ekipa bo v zadnjem krogu gostovala v Kopru, trebanjska pa bo gostila novomeško Krko. Obe tekmi bosta v petek, 24. maja.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13