24. 5. 2013

Gorenje - Celje Pivovarna Laško 35:30 (18:15)

Z zmago na derbiju desetega kroga končnice za prvaka v 1. NLB Leasing ligi so igralci Gorenja potrdili drugi zaporedni naslov slovenskega prvaka. Pred domačimi gledalci so bili boljši od Celja Pivovarne Laško s 35:30 (18:15).

 

 

 

 

 

GORENJE VELENJE - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 35:30 (18:15)

 

 

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 1100, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik).

 

Gorenje Velenje: Gajić, Taletovič, Melič 6, Bezjak 4 (2), Pucelj 3, Dolenec 7 (1), Cingesar 2, Miklavčič 2, Gaber 2, Golčar, Dobelšek, Gams 3, Bajram, Poznič, Dujmovič 6.

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Kastelic, Potočnik, Blagotinšek 1, Mlakar 1, Marguč 2, Žuran, Janc 3 (1), Razgor 2, Ranevski, Skube 3, Poteko 3, Zelenović 6, Žabič 1, Lekai 5, Žvižej 3 (2).

 

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 6 (3), Celje Pivovarna Laško 3 (3).

 

Izključitve: Gorenje Velenje 2 minuti, Celje Pivovarna Laško 2 minuti.

 

 

 

Velenjčani so si tretji naslov naslov državnih prvakov zagotovili v predzadnjem krogu po prepričljivem zmagoslavju v Novem mestu, na zadnji tekmi pa so v prestižnem obračunu zanesljivo premagali najhujše domače tekmece iz Celja in jim prizadejali še četrti poraz na medsebojnih ligaških tekmah v tej sezoni.

 

 

Izbranci domačega trenerja Branka Tamšeta so bili bolj ali manj vseskozi dominantni, tekmecem iz bližnjega Celja pa so odločilni udarec prizadejali v prvi polovici drugega polčasa, ko so si priigrali devet golov prednosti (31:22) in s tem razrešili vprašanje o zmagi.

 

 

V velenjski ekipi, ki je zmagala s 35:30 in bo po koncu sezone deležna temeljite prenove, saj jo bodo - poleg trenerja Tamšeta - zapustili številni nosilci igre (Matej Gaber, Jure Dolenec, Marko Bezjak, Fahrudin Melić, Dino Bajram,..), je bil najbolj učinkovit Dolenec s sedmimi, Melić in Marko Dujmovič pa sta dosegala po šest golov. V celjski ekipi je Nemanja Zelenović dosegel šest, Mate Lekai pa pet zadetkov.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2012/13