27. 6. 2013

Na Dunaju v petek žrebanje skupin evropske lige prvakov in prvakinj za sezono 2013/14

V petek, 28. junija, ob 20.15 bo na Dunaju žrebanje skupin za evropsko ligo prvakov in prvakinj za sezono 2013/14. V bobnih bodo tudi trije slovenski klubi: Gorenje Velenje bo v drugem, Celje Pivovarna Laško v petem, Krim Mercator pa v prvem.

Tudi v sezoni 2013/14 bo v skupinskem delu najelitnejšega evropskega klubskega tekmovanja nastopilo 24 klubov, zaenkrat pa je znanih 18. Ostalih šest mest se bo zapolnilo po naslednjem sistemu: zmagovalci treh kvalifikacijskih turnirjev, zmagovalec tekme Halmstad (Švedska) - Esch (Luksemburg), najboljši na turnirju povabljencev ("wild card") in zmagovalec dvoboja Hamburg (Nemčija) - Füchse Berlin (Nemčija).

Na Dunaju bodo izžrebali štiri skupine s po šestimi klubi. Na turnirju povabljencev ("wild card") sta polfinalna para Pick Szeged (Madžarska) - Metalurg (Makedonija) in Wisla Plock (Poljska) - Montpellier (Francija).

LIGA PRVAKOV - BOBNI ZA ŽREBANJE SKUPIN:

Boben 1: Kiel (Nemčija), Barcelona (Španija), Aalborg (Danska), Veszprem (Madžarska)

Boben 2: Kielce (Poljska), Zagreb (Hrvaška), PSG (Francija), Gorenje Velenje (Slovenija)

Boben 3: Flensburg (Nemčija), Atletico Madrid (Španija), St. Peterburg (Rusija), Vardar (Makedonija)

Boben 4: Kolding (Danska), Wacker Thun (Švica), Rhein Neckar Löwen (Nemčija), La Rioja (Španija)

Boben 5: Dunkerque (Francija), Celje Pivovarna Laško (Slovenija), kvalifikant 1, kvalifikant 2

Boben 6: kvalifikant 3, kvalifikant 4, zmagovalec turnirja "wild card", zmagovalec dvoboja Hamburg - Füchse Berlin.

V ligi prvakinj bo v skupinskem prvem delu nastopilo 16 klubov, trenutno pa je znanih 12. Ostala štiri mesta bodo zasedli zmagovalci štirih kvalifikacijskih turnirjev. Rokometašice Krima Mercatorja bodo na žrebanju v vlogi nosilk, potem ko je sodelovanje v ligi prvakov odpovedal romunski klub Oltchim Valcea.

LIGA PRVAKINJ - BOBNI ZA ŽREBANJE SKUPIN:

Boben 1: Györ (Madžarska), Larvik (Norveška), Budućnost (Črna gora), Krim Mercator (Slovenija)

Boben 2: Bera Bera (Španija), Midtjylland (Danska), Thüringer (Nemčija), Metz (Francija)

Boben 3: Hypo (Avstrija), Podravka Vegeta (Hrvaška), Sävehof (Švedska), Lublin (Poljska)

Boben 4: zmagovalci štirih kvalifikacijskih turnirjev.