26. 10. 2013

Jeruzalem Ormož - Sevnica 27:25 (14:13)

Rokometaši Jeruzalema Ormoža so v devetem krogu v 1. NLB Leasing ligi dosegli tretjo zmago. V dvorani na Hardeku so Ormožani premagali goste iz Sevnice z dvema goloma razlike, končni izid pa je bil 27:25 (14:13).

JERUZALEM ORMOŽ - SEVNICA 27:25 (14:13)

Ormož - Dvorana na Hardeku, gledalcev: 150, sodnika: Backovič in Palackovič (oba Ljubljana).

Jeruzalem Ormož: Žuran, Belec, T. Cvetko, Poznič, Bogadi 6, Radujković 2, Čudič 6 (3), Gregorc 5, Mavrič, Šišmanovič 6, Mesarič 2, Rajšp, Kirič.

Sevnica: Bratanovič, Božič, Flajs 1, Dražetič 4 (4), Gorenjak 1, Brečko, Đurđevič 2, Ošlovnik 2, Cigler, Primožič, Kuhar, Brilej 7, Bezgovšek, Fižuleto 5, Pernovšek, Gjerek 3.

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 6 (3), Sevnica 4 (4).

Izključitve: Jeruzalem Ormož 10 minut, Sevnica 14 minut.

Prvi polčas tekme v dvorani na Hardeku je minil v znamenju gostiteljev, ki so v 26. minuti vodili kar s petimi zadetki razlike (14:9). Toda v končnici tega dela igre so Sevničani naredili delni izid 4:0 in na odmor odšli le z zadetkom zaostanka (13:14).

Tudi začetek drugega polčasa je pripadel Sevnici, ki je v 39. minuti vodila z 19:16. Toda oslabljeni Ormožani niso vrgli puške v koruzo in sledila je dramatična končnica. V njej so oslabljeni gostitelji poskrbeli za preobrat in dosegli tretjo zmago v letošnji sezoni (pred tem so premagali Sviš in Slovan), Sevničani pa so na deveti tekmi doživeli peti poraz.

Pri Ormožanih so bili najučinkovitejši Bogadi, Čudič in Šišmanovič, ki so dosegli po šest zadetkov, za poražene Sevničane pa sta največkrat zadela Brilej (7) in Fižuleto (5).

V desetem krogu bo Jeruzalem Ormož gostoval v Izoli, Sevnica v Ribnici, obe tekmi pa bosta v soboto, 9. novembra.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14