21. 12. 2013

Krško - Slovan 31:32 (18:16)

Slovan je dosegel še tretjo prvenstveno zmago zapored pod vodstvom novega trenerja Matjaža Tominca. Ljubljančani so v 18. krogu v 1. NLB Leasing ligi gostovali v Krškem in zmagali z golom razlike - bilo je 32:31 (16:18).

KRŠKO - SLOVAN 31:32 (18:16)

Krško - Dvorana SŠ Krško, gledalcev: 200, sodnika: Rižner in Teršek (oba Hrastnik).

Krško: Polutnik, Miklavčič 1, Jazbec 1, Dular, Ban, Dimc, Cerjak, Sobotič 4 (1), Žitnik, Kučič 3, Kastelic, Majerle 8, Čanžar 7 (4), Koprivc 6, Zoran, Omerzel 1.

Slovan: Sankovič 3, Bogranič Jenko, Erak, Matajič 5, Grojzdek, Kovačič, Čemas 1, Župič, Skušek 5 (3), Kete 2, Pogačnik, Škerlak 1, Poklar 3, Lazovič 3, Vuglač 9, Kastelic.

Sedemmetrovke: Krško 9 (5), Slovan 3 (3).

Izključitve: Krško 2 minuti, Slovan 14 minut.

Po zmagah proti Sevnici in Istrabenzu Plinom Izoli so se igralci Slovana pod Tominčevim vodstvom veselili že tretjega zaporednega para ligaških točk. Na gostovanju v Krškem so dosegli skupaj šesto zmago v tej sezoni in Krčanom pobegnili na štiri točke prednosti (12:8).

Dvoboj v Krškem je bil sicer zelo izenačen. V prvem delu si do izida 10:8 za goste nobena ekipa ni priigrala dveh golov naskoka, po izenačenju na 13:13 pa so domači z zadetkoma ob koncu polčasa prišli do vodstva z dvema goloma (18:16).

A prednosti niso znali zadržati, pa čeprav so jo v uvodu drugega dela že povečali na štiri gole (20:16). Po delnem izidu 1:5 je Slovan ujel priključek, pri 22:23 pa prvič po dolgem času spet vodil. Krčanom niso šle do rok sedemmetrovke, saj so od devetih priložnosti zadeli le petkrat.

Vseeno sta ekipi odigrali še tesno končnico, v kateri so Kodeljevčani vodili za dva zadetka (31:29), domači pa so v zadnji minuti po golu Tilna Majerleja, najboljšega strelca pri Krškem z osmimi zadetki, prišli le do minimalnega zaostanka 31:32. Pri zmagovalcih je največ golov, devet, znova dosegel Mario Vuglač.

V naslednjem krogu bo februarja Krško gostovalo pri Velenjčanih, Slovan pa bo zadnji januarski dan gostil Ivančno Gorico.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14