21. 12. 2013

Sevnica - Celje Pivovarna Laško 22:36 (9:17)

V 18. krogu v 1. NLB Leasing lige so igralci Celja Pivovarne Laško dosegli šestnajsto zmago. Gostovali so v Sevnici in zmagali s 36:22 (17:9), Sevničani pa ostajajo pri šestih zmagah in enem neodločenem izidu.

SEVNICA - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 22:36 (9:17)

Sevnica - Dvorana OŠ, gledalcev: 250, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Nahtigal (Ljubljana).

Sevnica: Bratanovič, Božič, Dražetič 4, Gorenjak 1, Brečko 1, Krnc, Djurdjević 4, Ošlovnik 4, Cigler, Grušovnik, Brilej 2, Bezgovšek 1, Fižuleto 1, Pernovšek, Gjerek 4 (1).

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Skok, Gal Marguč 2, Žuran 7, Razgor 3, Ranevski 2, Skube 7, Poteko 3, Praznik, Slišković 2 (1), Čavor 1, Zelenović 5, Žabič 1, Lekai 1, Žvižej 2.

Sedemmetrovke: Sevnica 2 (1), Celje Pivovarna Laško 3 (1).

Izključitve: Sevnica 8 minut, Celje Pivovarna Laško 8 minut.

Sevničani in Celjani so tako kot druge ekipe v državnem prvenstvu odigrali še zadnji dvoboj v letu 2013. Pričakovano uspešnejši so bili gosti iz Celja, ki so bili za razred boljši in zanesljivo prišli do 16. zmage in ostajajo tri točke za vodilnim Gorenjem. Sevničani so po 11. porazu na osmem mestu.

Znova oslabljeni Celjani so tudi srečanje v Sevnici odločno začeli in domačim dovolili, da so bili le v uvodnih minutah konkurenčni. Sevničani so vodili le pri rezultatu 3:2, nato pa so pivovarji z odlično igro v obrambi in hitro v napadu začeli višati vodstvo.

Na zadetek zaostanka so se domači še približali pri rezultatu 5:6, nato pa so Celjani v štirih minutah poskrbeli za delni rezultat 5:0, do konca polčasa pa praktično že odločili tekmo (17:9). V nadaljevanju so se Celjani, pri njih je prednjačil Rok Žuran s sedmimi goli, še bolj oddaljili, Sevničani pa bili bolj ali manj nemočni.

Celjani bodo v 19. krogu, ki bo na sporedu februarja, gostili Izolo, Sevničani pa bodo gostovali v Trebnjem.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2013/14