10. 4. 2014

Mladinke v nedeljo v Slovenj Gradcu začenjajo s pripravami na kvalifikacijski turnir za SP 2014

Po lanskem nastopu na EP, mladinke letos čaka naslednji izziv – nastop na SP, ki bo od 29. junija do 13. julija na Hrvaškem. Za preboj na veliko tekmovanje se bodo varovanke trenerja Bojana Voglarja potegovale na kvalifikacijskem turnirju, ki bo od 18. do 20. aprila na Islandiji.

 

 

Slovenke morajo za nastop na SP osvojiti najmanj drugo mesto v kvalifikacijski skupini v družbi Islandije, Romunije in Ukrajine. Naloga gotovo ne bo lahka, zaradi klubskih obveznosti pa časa za priprave ne bo na pretek.

 

 

Trener Bojan Voglar bo svoje varovanke zbral v nedeljo, 13. aprila, v Slovenj Gradcu, kjer bodo ostale do četrtka in odhoda na Islandijo. Pred dvema tednoma so mladinke v Gorišnici gostile Slovakinje in slavile dve prepričljivi zmagi.

 

 

Na priprave v Slovenj Gradec so povabljene naslednje igralke: Klara Hrovatič (Celje Celjske mesnine), Nuša Krošelj (Brežice), Tajda Tripkovič (HIP Murpiraten Graz – Avstrija), Pia Ugrin (GEN-I Zagorje), Anja Pirc(Zelene Doline Žalec)), Maja Valjavec (Naklo Peko Tržič), Manca Jurič (Krim Mercator), Amina Jagurdžija (Piran), Špela Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Nina Zulič (Krim Mercator), Veronika Leški (ŽURD Fikon Koper), Dominika Mrmolja (GEN-I Zagorje), Saša Markovič (ŽRK Brežice), Jasmina Pišek (Celje Celjske mesnine), Sandra Melavc (Nazarje) in Nevenka Milakovič (Piran).

 

 

Rezerve so: Patricija Feldin (Zelene doline Žalec), Adelina Kraja (Piran), Tjaša Stanko (Branik Maribor) in Anja Pirc (Zelene doline Žalec).