28. 1. 2014

Pikapokin festival mini rokometa

Organizatorji so imeli za glavni cilj dogodka veselje majhnih na, in velikih ob igrišču. A da se bo Pikapokin festival, ki je bil letos organiziran prvič, odvijal v tako pozitivni luči ni pričakoval nihče. Pozitivna energija, ki je obkrožalo dvorano Ljudski vrt, je nasmeh na obraz pričarala slehernemu obiskovalcu festivala.

 Že več let je na Ptuju zorela želja po organizaciji festivala v mini rokometu, ki ne bi bil le eden izmed mnogih turnirjev, kjer najmlajši rokometaši lovijo le rezultat, in zaradi česar sta veselje in igra postavljena ob stran. Želja je bila organizirati dogodek, ki si ga bodo zapomnili vsi udeleženci. Tako so se organizatorji odločili, da rezultatu odvzamejo moč in na prvo mesto postavijo veselje ob igranju tega prelepega športa. Rezultati tekem se niso nikamor beležili in niso odločali o ničemer. S tem so trenerji lahko dali priložnost za igro vsem svojim igralcem. Na koncu festivala so vse ekipe prejele pokale in enake medalje. Vsak igralec je dobil še manjša darilca.

Na festivalu je sodelovalo 18 ekip in skoraj 200 otrok mlajših od 10 let. Organizatorje je razveselilo dejstvo, da sta ekipi iz Varaždina in Gradca s svojo udeležbo naredili festival mednaroden in tako dodali še dodatno vrednost celotnemu dogodku.

Na 1. Pikapokinem festivalu je nastopalo 18 ekip v 3 kategorijah, ki so zastopale barve RK Drava Ptuj, RZ Maribor Branik, RD Moškanjci Gorišnica, RK Velika Nedelja, RK Jeruzalem Ormož, RK Rače, HIB Liebenau Graz, GRK Varaždin in ŽRK Tenzor DP-Logik Ptuj. Da so tekme resnično potekale v duhu fair playa, so jih s svojim sodniškim znanjem lepo vodili mladi sodniki Manja Ozmec, Žan Pukšič in Jan Kolenko. Pokale, medalje in nagrade pa sta vsem udeležencem podelila častna gosta Anja Frešer (Rokometna zveza Slovenije) in župan MO Ptuj dr. Štefan Čelan.

Zagotovo pa festivala ŠD Rokometna šola Ptuj ne bi mogla organizirati v takšni obliki sama. Zato se še posebej zahvaljujejo vsem podpornikom, ki so pomagali v najrazličnejših oblikah. Prav tako pa ne gre pozabiti vseh marljivih delavcev, ki so pridno delali, medtem ko so se vsi ostali veselili.

Z veseljem pa vas s tabora ŠD Rokometna šola Ptuj obveščajo, da je 2. PIKAPOKIN FESTIVAL že zagotovljen. Saj so vsi enotnega mnenja, da tak festival enostavno mora dobit nadaljevanje. In to vse, da bodo otroci preživljali čim lepše trenutke v športu.

Nekaj utrinkov iz festivala:

https://picasaweb.google.com/osmajsperksvz/PRVIPIKAPOKAMINIPTUJ2501201402#