25. 2. 2014

Osmina finala evropske lige prvakov: Velenjčani s francoskim klubom PSG, Celjani proti Flensburgu

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so izžrebali pare osmine finala v evropski ligi prvakov. Rokometaši Gorenja iz Velenja se bodo v osmini finala pomerili s francoskim klubom PSG, igralci Celja Pivovarne Laško pa z nemškim Flensburgom.

Prve tekme osmine finala bodo na sporedu med 19. in 23. marcem 2014, povratne pa med 26. in 30. marcem 2014.

Tako PSG kot Flensburg sta v prvem delu letošnje lige prvakov osvojila drugo mesto v svoji skupini. V skupini C (nasprotniki so bili Barcelona, Metalurg, Vardar, Dinamo Minsk in Wacker Thun) je PSG na desetih tekmah zbral 13 točk, saj je šestkrat zmagal, enkrat remiziral in kar trikrat izgubil. Precej uspešnejši je bil Flensburg, ki je v skupini D (v njej so bili še Hamburg, Gorenje, Aalborg, La Rioja in Drott Halmstad) osvojil kar 17 točk: osem zmag, en neodločen izid in en poraz.

Pariški PSG poleg francoskih reprezentantov (Luc Abalo, Daniel Narcisse, Samuel Honrubia...) sestavljajo še številni tuji zvezdniki. To so Mikkel Hansen (Danska), Igor Vori, Marko Kopljar, Jakov Gojun (vsi Hrvaška), Mladen Bojinović (Srbija), Gabor Csaszar (Madžarska), Antonio Jesus Garcia Robledo, Jose Manuel Sierra (oba Španija), Robert Gunnarsson, Asgeir Hallgrimsson (oba Islandija) in Fahrudin Melić (Črna gora), ki je v Pariz odšel iz vrst slovenskega državnega prvaka Gorenja.

Tudi Flensburg, ki se v zadnjem času ubada s številnimi poškodbami igralcev, ima zvezdniško zasedbo. Dres kluba, ki je že dvakrat izgubil v finalu lige prvakov (v letih 2004 in 2007), je poleg Nemcev (izstopajo Holger Glandorf, Lars Kaufmann in Steffen Weinhold) največ Skandinavcev: Švedi Mattias Andersson, Jim Gottfridson, Tobias Karlsson in Hampus Wanne, Danci Michael Knudsen, Thomas Mogensen, Sören Rasmussen, Lasse Svan Hansen in Anders Magnussen Eggert. V ekipi trenerja Ljubomirja Vranješa je še nekaj tujcev: Hrvat Goran Bogunović (nekdanji član Cimosa), Islandec Olafur Gustafsson ter Srba Draško Nenadić in Bogdan Radivojević.

PARI OSMINE FINALA LIGE PRVAKOV:

Motor Zaporožje (Ukrajina) – Kiel (Nemčija)

Aalborg (Danska) – Barcelona (Španija)

Vardar Skopje (Makedonija) – Hamburg (Nemčija)

Wisla Plock (Poljska) – Veszprem (Madžarska)

Gorenje Velenje (Slovenija) – Paris SG (Francija)

Celje Pivovarna Laško (Slovenija) – Flensburg (Nemčija)

Metalurg Skopje (Makedonija) – Kolding (Danska)

Kielce (Poljska) – Rhein Neckar Löwen (Nemčija)

OSMINA FINALA EVROPSKE LIGE PRVAKOV - SEZONA 2013/14Izjave iz taborov slovenskih klubov po žrebanju parov osmine finala lige prvakov na Dunaju