20. 3. 2014

Intervju s Stašem Skubetom, Petrolovim rokometašem meseca - februar 2014

Skupaj z našim velikim pokroviteljem Petrolom smo v mesecu januarju 2014 začeli z izborom rokometaša meseca, kar bo postala tradicionalna akcija. Drugi zmagovalec ankete za februar 2014, v kateri so sodelovali ljubitelji rokometa, je postal Staš Skube, rokometaš Gorenja in reprezentant Slovenije.

 

 

Čestitke za naziv Petrolov rokometaš meseca februarja 2014. Glede na to, da je Petrol čez cesto vaše športne dvorane v Velenju, ali zavijete tja kdaj na kavo ali čaj?

 

 

Hvala za čestitke. Seveda gremo s soigralci včasih na pijačo tudi na bližnji Petrol v Velenju.

 

 

Ste pričakovali tako uspešen preskok iz majhnega okolja, kot je trebanjsko, na veliko sceno: Gorenje kot državni prvak in igranje v evropski ligi prvakov?

 

 

Upal sem, da mi bo uspel preskok in da bom pokazal vse svoje znanje in sposobnosti tudi v novem okolju. Vedel sem, da me čaka izredno težko delo, vendar sem si tega tako močno želel, da nočem izpustiti priložnosti, ki se mi je ponudila.

 

 

Prihajate iz Trebnjega. Kako bi razložili, da iz tako majhnega okolja prihaja toliko odličnih rokometašev, tudi reprezentantov?

 

 

V Trebnjem je samo rokomet kvalitetno organiziran šport, tako da se vsi talentirani otroci odločijo za rokomet. Vrsto let se kvalitetno dela z mladimi in tudi politika kluba gre na roko mladim igralcem, ker jim že zgodaj ponudijo igranje na najvišjem nivoju. Posledica tega je veliko kvalitetnih igralcev, ki jih je vzgojila trebanjska šola.

 

 

Kakšen imata odnos z bratom – se veliko družita in se pogovarjata že med sezono ali nadoknadita to po sezoni med počitnicami?

 

 

S Sebastianom imava dober odnos že od najinega otroštva. Sedaj, ko živiva bližje, je tudi več časa za druženje. Ko so na vrsti počitnice, nekako pozabiva na rokomet in se poizkušava čimbolje odpočiti od naporne sezone.

 

 

Z bratom vsak desetkrat izvajata sedemmetrovko, v vratih pa je Gorazd Škof. Kdo izmed vaju je uspešnejši?

 

 

Uf, težko vprašanje. Recimo, da je rezultat neodločen in da vsak zadane po osem strelov.

 

 

Mnogi vas primerjajo z Ljubomirjem Vranješem. Ali se spomnite njegovih iger? Je imel mogoče kakšen drug rokometaš močnejši vpliv na vašo rokometno igro?

 

 

Spomnim se njegovih iger, pogledal sem si veliko posnetkov tekem, na katerih je igral. Verjetno naju primerjajo zaradi višine, po mojem mnenju pa sva si po slogu igre različna. Veliko igralcev je name naredilo vtis: na začetku Stefan Kretzschmar, kasneje Ivano Balić in Uroš Zorman. Recimo, da so to trije igralci, katere sem najraje spremljal.

 

 

Kaj je poleg rokometa vaš glavni hobi, kako si krajšate čas pred treningi in tekmami?

 

 

Prosti čas najraje preživim s svojo punco. Trenutno pa zaključujem študij na fakulteti za šport, tako da nekaj časa preživim tudi za knjigami.

 

 

V katerem rokometnem okolju bi se radi v prihodnosti preizkusili?

 

 

Najraje bi se preizkusil v francoski ali nemški ligi. Moj sanjski klub pa je Barcelona.

 

 

Je letošnji dopust že rezerviran?

 

 

Mislim, da letošnjega dopusta na morju ne bo, kajti v začetku julija pričakujeva otroka. Tako bo poletje rezervirano za plenice in voziček.

 

 

Kaj bo delal Staš Skube čez 30 let?

 

 

Po končani karieri bi se rad preizkusil kot trener, tako da upam, da me boste zasledili na klopi kakšenga od slovenskih prvoligašev.

 

 

 

Intervju z Draganom Gajićem, Petrolovim rokometašem meseca - januar 2014