24. 6. 2014

Obvestilo za javnost RZS: Slovenski klubi ne bodo sodelovali v SEHA ligi

Potem ko je bilo praktično že vse dogovorjeno glede nastopa treh slovenskih klubov v regionalni SEHA ligi, je prišlo do preobrata. Zahteve vodstva SEHE lige po participaciji posameznih klubov za nastopanje v tej ligi so za vse tri slovenske klube previsoke, tako ti v tem tekmovanju ne bodo nastopali.



Rokometna zveza Slovenije si je v sodelovanju z RK Celje Pivovarna Laško, RK Gorenje Velenje in RK Maribor Branik v preteklih mesecih prizadevala za vstop slovenskih klubov v SEHA ligo, saj smo vsi ocenili, da zaradi spreminjajočih se razmer na slovenskem trgu klubi svojim sponzorjem težko zagotavljajo zadostno tržno pojavnost, poleg tega pa je v zadnjih sezonah opazen padec kvalitete v najboljši slovenski ligi, ki ne dosega pričakovanj najboljših klubov.



Vsi skupaj smo tako zastopali skupno stališče in zagovarjali interes slovenskih rokometnih klubov za nastopanje v SEHA ligi, omenjeni trije klubi pa bi v sodelovanju z zvezo tudi vnaprej aktivno sodelovali pri razvoju slovenskega rokometa, zastopali in branili njegove interese ter se zavzemali za njegov napredek na vseh področjih delovanja.



V vseh teh prizadevanjih in vloženih naporih je bilo praktično že vse dogovorjeno za vstop v omenjeno tekmovanje, izjemno soglasna je bila tudi podpora Skupščine Rokometne zveze Slovenije. A v zadnjem trenutku se je zapletlo glede participacije slovenskih klubov za nastopanje v SEHA ligi, ki je bila previsoka, zato tudi ni prišlo do dogovora med omenjeno trojico in SEHA ligo.



Rokometna zveza Slovenije in omenjeni klubi si bodo še v naprej prizadevali za ohranitev nivoja in razvoj slovenskega rokometa.