22. 8. 2014

Svetovne igre mladih na Kitajskem: Slovenci visoko premagali Katar, v polfinalu z Norveško

Slovenska moška kadetska reprezentanca je na svetovnih igrah mladih v Nandžingu na Kitajskem na drugi tekmi v skupini B dosegla drugo zmago. Mladi Slovenci so premagali Katar z 38:23 (17:10) in osvojili prvo mesto v skupini, v polfinalu pa se bodo srečali z Norveško.

SLOVENIJA - KATAR 38:23 (17:10)

Nandžing - Športna dvorana JSC Gymnasium, sodnika: K. Gasmi in R. Gasmi.

Slovenija: Kastelic (14 obramb), Urbič (4 obrambe), Rašo 1, Stojnič 2, Kavčič 1, Kikanovič 3, Janc 6, Prevolnik 1, Kotar, Malus 2, Sokolič 7, Beđeti 2, Marguč 9 (1), Cvetko 4.

Katar: Lepenica (13 obramb), Alihodžić, Damjanović 3, Abdelfattah, Ahmadi 1, Helali 4 (2), Bajrić 1, Guehis 2, Braham 2, Dhiab 1, Ahmed 4, Čolo 4, Heiba 1, Abdelraouf.

Sedemmetrovke: Slovenija 1 (1), Katar 4 (2).

Izključitve: Slovenija 10 minut, Katar 6 minut.

Po zmagi proti Tuniziji (33:12) je bila ekipa selektorja Janija Klemenčiča boljša tudi od Katarja. Z drugo zaporedno zmago je slovenska reprezentanca s štirimi točkami osvojila prvo mesto v skupini B in napredovala v polfinale. V polfinalu se bo v nedeljo, 24. avgusta, srečala z Norveško, ki je osvojila drugo mesto v skupini A, drugi polfinalni par pa je Egipt - Katar.

Tako Slovenci kot Katarci so si že pred medsebojno tekmo zagotovili napredovanje v polfinale, saj so oboji premagali Tunizijo, tako da je dvoboj odločal samo o prvem in drugem mestu v skupini B. Po rezultatu 2:2 so slovenski rokometaši v petih minutah dosegli delni rezultat 5:0 in v deveti minuti povedli s 7:2.

Kmalu je s slovenske strani sledila še ena skoraj podobna serija (4:0) in sredi prvega polčasa je imela Klemenčičeva ekipa že osem golov prednosti (11:3). Dve minuti pred koncem prvega dela so si naši kadeti priigrali tudi najvišjo razliko - bilo je 17:8, na odmor pa so odšli s 17:10.

Tudi začetek drugega polčasa je minil v veliki premoči Slovenije, ki je imela v 35. minuti prvič deset zadetkov prednosti (21:11). Čeprav so imeli naši fantje visoko prednost in je bil zmagovalec že odločen, kljub temu tudi v nadaljevanju niso prav nič popuščali.

Razlika v korist slovenskih kadetov se je ves čas gibala od 10 do 12 golov. V končnici je po delnem rezultatu 3:0 ta prvič narasla na plus 14 (34:20 v 54. minuti), po še enem delnem rezultatu 3:0 pa je najvišja znašala kar 16 zadetkov - 38:22 v 58. minuti.

Za slovensko reprezentanco so največ zadetkov dosegli Gal Marguč (9), Tilen Sokolič (7) in Blaž Janc (6), za Katar pa Abdulaziz Helali, Nour Ahmed in Faruk Čolo (po 4).

V skupini A je prvo mesto osvojil Egipt, ki je, tako kot Slovenija, na dveh tekmah dvakrat zmagal. Premagal je tako Norveško kot Brazilijo, drugo mesto in polfinale pa so si priigrali Norvežani.

SKUPINA A - KONČNI VRSTNI RED:

1. Egipt - 4 točke

2. Norveška - 2 točki

3. Brazilija - 0 točk

Rezultati: Norveška - Egipt 27:28 (11:14), Brazilija - Norveška 31:33 (15:19), Egipt - Brazilija 29:23 (16:10).

SKUPINA B - KONČNI VRSTNI RED:

1. Slovenija - 4 točke

2. Katar - 2 točki

3. Tunizija - 0 točk

Rezultati: Tunizija - Katar 23:26 (13:11), Slovenija - Tunizija 33:12 (18:4), Slovenija - Katar 38:23 (17:10).

SVETOVNE IGRE MLADIH - KITAJSKA 2014