29. 10. 2014

Krimovke v Volgograd z zmagovalno miselnostjo

Rokometašice Krima Mercatorja v soboto, 1. novembra 2014, ob 12. uri po slovenskem času čaka tretja tekma v tej sezoni lige prvakinj. Po domači zmagi nad Hypom in porazu v Leipzigu se bodo izbranke Marte Bon v 3. krogu merile v Volgogradu s tamkajšnjim Dinamom.

 

 

Dinamo je bržčas prvi favorit skupine, ki je doslej nanizal zmago proti Leipzigu in neodločen izid pri Hypu. "Tokratni tekmec je še težji kot Leipzig, v to sem prepričana. Ima zelo kakovostne igralke, ki so v naši skupini individualno najmočnejše. Že vrsto let igra sloni na srednji zunanji igralki Ani Kočetovi, ki jo bomo poskusili ustaviti. Potem je tu še mlada Darja Dmitrijeva, pa Hrvatica Anita Gače," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani povedala Krimova trenerka Marta Bon.

 

 

"Na tekmi proti Hypu je Dinamo deloval precej drugače kot proti Leipzigu, ki ga je gladko premagal. Precej več je igral na krožno napadalko. Vprašanje je, kaj lahko pričakujemo, saj pred tem ni veliko uporabljal 'pivota'. Me bomo poskušale popraviti svojo igro in upam, da bo to dovolj za dober rezultat," še omenila Bonova, ki dodaja, da večjih zdravstvenih težav v ekipi ni.

 

 

Ena nosilk igre bo znova kapetanka Tamara Mavsar, ki verjame, da tokrat s soigralkami ne bodo naredile toliko tehničnih napak kot proti Leipzigu. "Pričakujem, da bomo na tej tekmi zmanjšale število tehničnih napak oziroma izgubljenih žog. Kar zadeva Dinamo, nima tako kombinatorne igre, igralke pa igrajo veliko ena na ena, zato je pomembno, da v obrambi ne bomo izgubljale 'duelov'," meni Tamara Mavsar, ki bo gotovo dala svoj delež pri držanju visokega ritma, s katerim bodo krimovke znova poskusile streti tekmeca.

 

 

Na preizkušnji bo tudi vratarka Miša Marinček, posebej nevarna zanjo bo Dmitrijeva, ki je s 15 zadetki trenutno druga strelka lige prvakinj. "V Rusijo gremo na polno, nimamo ničesar za izgubiti. Doslej nismo prejemale veliko zadetkov na postavljeno obrambo, temveč bolj ali manj zaradi neumnosti oziroma napak. To moramo popraviti in v tem primeru tudi rezultat ne bo izostal. Je pa liga prvakinj zanimiva, vsak lahko premaga vsakogar. Veliko je odvisno od dnevne forme. Moramo pa iti na tekmo osredotočene in z razmišljanjem, da lahko vsakega premagamo," pravi Miša Marinček.

 

 

Krimovke bodo v Rusijo odpotovale v četrtek zjutraj, dvoboj v Volgogradu pa bosta sodili Srbkinji Vanja Antić in Jelena Jakovljević. (sta)

 

 

Foto: Uroš Pihner/RK Krim Mercator

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKINJ - SEZONA 2014/15