18. 11. 2014

Mladinska reprezentanca odigrala tekmo s klubskim prvakom Kuvajta

V nadaljevanju priprav na januarske kvalifikacije za SP 2015 so se slovenski mladinci zbrali na enodnevni akciji v Zrečah, kjer so se pomerili s članskim klubskim prvakom Kuvajta, ki je pri nas na pripravah. Manjkali so igralci Celja Pivovarne Laško, ki jih čaka v sredo derbi z Gorenjem, in Vid Levc zaradi poškodbe gležnja, v Zreče pa zaradi študijskih obveznosti v tujini tudi ni bilo Luke Groffa.

AL KUVAJT - SLOVENIJA (U-21)  36:33 (16:18)

Zreče - Športna dvorana, sodnika: Kavalar in Čretnik (oba Slovenija).

Al Kuvajt: Abder Kader 7, El Omarabolle 8,  F.Sewane 1, H, Sewane 2, J Sewane 2, M. Akasse 3, D. Akasse 1, Dwihi 4, El Kadri 3, Slili, Methare 4, Ali Badro, Karane, El Aryane, Shato 1, Torky.

Slovenija: Blaževič, Škorc; Henigman 2, Suholežnik 1, Gašperšič 4, Lapajne 2, Kodrič, Maroh , Ovniček 2, Okleščen 1, Verdinek 5, Jurečič 5, Bratkovič 6, Jenko Bogdanič 2, Šol 3.

Slavko Ivezič, selektor reprezentance Slovenije: "Tokrat smo v pripravah na januarske kvalifikacije vadili protinapad, hitri center ter igro z igralcem manj ali več v napadu, po končanem treningu pa smo odigrali še prijateljsko tekmo z Kuvajtski prvakom in enim vodilnih klubov v azijski ligi prvakov , ki je na pripravah v Sloveniji. Poudarek je bil na tematiki, ki smo jo obravnavali na treningu, istočasno pa smo obnavljali skozi igro napadalne kombinacije po našem modelu igre. V obrambi smo preizkusili obe obrambni različici in sicer 6:0 in 5:1. Če smo lahko zadovoljni z napadalnimi aktivnostmi, pa to ne moremo reči za obrambo, saj smo prejeli 36 zadetrkov in bili preveč medli in neodločni. S takšnim pristopom v obrambi se ne bomo mogli kosati s konkurenti v kvalifikacijah in to mora bit signal za večjo vnemo in pristop tej fazi igre." (rp)