23. 11. 2014

Zagorjanke so se poslovile od Evrope

Rokometašice Zagorja GEN-I so v povratni tekmi 3. kroga evropskega pokala EHF v gosteh izgubile proti danskemu Esbjergu s 26:35 (11:21). Zagorjanke so se tako poslovile od letošnjega igranja v Evropi.

 

 

ESBJERG - GEN-I ZAGORJE 35:26 (21:11)

 

 

Esbjerg - Dvorana Blue Water Dokken, gledalcev: 850, sodnika: Novikov in Perepilic (oba Ukrajina).

 

 

Esbjerg: Sando, Madsen 1, Seest 1, Kviesgaard 4, Zachariassen 4, Van der Heijden 6, Grimsboe, Baunsgaard, Forslund 4, Nielsen 3, Karlsson 3, Ahlm 1, Vestergaard 1, Grigel 1, Polman 7.

 

 

Zagorje GEN-I: Ahlin, Rebolj 3, Voglar, Ugrin, Perić, Bratec 1, Ferfolja 7, Golob, Ljepoja, Ljubas 11, Obradović 2, Sterle 2.

 

 

Sedemmetrovke: Esbjerg 3 (3), Zagorje GEN-I 7 (4).

 

 

Izključitve: Esbjerg 6 minut, Zagorje GEN-I 2 minuti.

 

 

 

Zasedba iz Zagorja se je že po dunajskem žrebu zavedala, da je pred njimi "misija nemogoče", kar se je pokazalo tudi na igrišču. V minulih sezonah drugouvrščena ekipa na slovenski sceni v obeh mednarodnih tekmah v pokalu EHF ni bila kos kakovostnemu Esbjergu, trenutno vodilni zasedbi v danskem prvenstvu, ki bi mešala štrene tudi najboljšim ekipam v ligi prvakinj.

 

 

Po domačem porazu z 22:33 je na današnji povratni tekmi v Hamletovi deželi izgubila s 26:35. Slovenske podprvakinje so si že na polčasu priigrali velikanski zaostanek desetih golov (11:21).

 

 

Nekoliko boljšo predstavo so prikazale v drugi polovici tekme. Toda v celoti izbranke trenerja Bojana Voglarja niso bile enakovredne Dankam v nobenem rokometnem elementu.

 

 

V slovenski ekipi je bila najbolj učinkovita Ivana Ljubas z enajstimi goli, Teja Ferfolja pa jih je dosegla sedem. V danski je prednjačila Estavana Polman s sedmimi zadetki. (sta)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA ŽENSKE - SEZONA 2014/15