28. 11. 2014

Celjani pozabili na leve, na vrsti rokometaši iz Skopja

Rokometaše Celja Pivovarne Laško po bleščeči domači zmagi nad nemškim velikanom iz nemškega Mannheima čaka nova zahtevna tekma, konec tega tedna bodo gostovali pri makedonskemu Vardarju iz Skopja, ki je na prvi medsebojni tekmi v dvorani Zlatorog slavil s 27:26. Makedonsko-slovenski obračun se bo soboto, 29. novembra, pričel ob 19. uri.

 

 

Zasedba iz mesta ob Savinji je na dosedanjih šestih tekmah dosegla dve zmagi. V tako imenovani "skupini smrti" je premagala Rhein-Neckar Löwen in ruske Čehovske medvede, na svojem računu pa ima tudi štiri poraze proti Rhein-Neckarju Lownu, Vardarju iz Skopja, francoskemu Montpellierju in madžarskemu Veszpremu. V skupini vodi Veszprem z 12 točkami, Vardar jih ima sedem, Rhein-Neckar Löwen in Montpellier po šest, Celje Pivovarna Laško štiri, Čehovski medvedi pa točko.

 

 

Celjani v Skopje potujejo nekoliko načeti, saj se je poškodovanemu Živanu Pešiću pridružil še Blaž Blagotinšek, ki pa bo verjetno vseeno nared za dvoboj v Makedoniji. Na drugi strani bodo domačini, kjer igra tudi nekdanji slovenski reprezentant Matjaž Brumen, nastopili brez Hrvata Blaženka Lackoviča, kar pa se jim ob številnih zvezdnikih ne bi smelo preveč poznati.

 

 

"Vardar je doma še močnejša ekipa. V novi dvorani imajo resnično bučno podporo, ki pa jim bo tokrat konkurenco delala tudi naša navijaška skupina, saj Florijani tja potujejo v velikem številu. Tudi ti bodo moji ekipi dali nekaj dodatne energije, vsekakor pa v Skopje potujemo z nekimi pozitivnimi občutki, potem ko je za nami uspešen teden," je dejal trener celjskega kluba Branko Tamše.

 

 

Pred gostovanjem v Makedoniji Tamše še dodaja: "Zavedamo se kakovosti Vardarja, proti njemu bomo skušali igrati podobno kot proti Rhein-Neckarju Löwnu. Če bomo vse naredili tako, kot si želimo, potem lahko razmišljamo tudi o kakšni točki, vsekakor pa lahko zagotovim, da bomo na igrišču pokazali naš maksimum."

 

 

Po zmagi proti Rheinu Neckarju v prejšnjem krogu (32:28) imajo v celjskem taboru še več razlogov za zadovoljstvo in optimizem. "Prihaja nova tekma, ki pa nima zveze s prejšnjimi. Lahko pa iz teh prejšnjih potegnemo znanje, kaj moramo tokrat storiti drugače, da bi bil rezultat zares pozitiven. Nadgraditi moramo naše znanje in ga povezati v celoto," pravi trener Tamše.

 

 

Slovenski reprezentant Luka Žvižej je v minulem krogu odlično predstavo prikazal v obrambi, njegova igra bo eden izmed ključnih elementov tudi na vročem parketu v Skopju. "Tudi na to tekmo gremo na zmago, pa čeprav smo prvo tekmo doma izgubili z minimalno razliko. Vemo, kam potujemo, zavedamo se moči tekmeca, ki pa ima tudi nekaj slabosti. Nanje se bomo poskušali kar najbolje pripraviti. Vardar je favorit v tem dvoboju, a moja ekipa bo vsekakor dala vse od sebe. Obljubimo lahko boj do zadnjega diha," je povedal Luka Žvižej.

 

 

Tekma Vardar - Celje Pivovarna Laško bo v soboto, 29. novembra 2014, ob 19. uri v dvorani Jane Sandanski v Skopju. Sodila jo bosta Izraelca Shlomo Cohen in Yoram Peretz, delegat pa bo Hrvat Vladimir Sokol.

 

 

Celjska zasedba je v generalki za sobotno tekmo na domačem igrišču v slovenski ligi zanesljivo premagala Sevnico s 37:23. Po dvanajstih krogih so Celjani s 100-odstotnim izkupičkom tudi vodilna ekipa v 1. NLB Leasing ligi. (sta, cpl)

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2014/15