24. 12. 2014

Priprave mladincev na kvalifikacije za nastop na SP 2015

Tudi mladinska reprezentanca Slovenije je pričela zaključni del priprav za njeno prvo najpomembnejšo nalogo prihodnjega leta, kvalifikacije za uvrstitev na svetovno prvenstvo 2015. Pred izbranci Slavka Iveziča je zelo težka naloga, saj si bo vozovnico za Brazilijo priborila le ena od štirih ekip do 21 let, ki se bodo pomerile od 9. do 11. januarja  v romunskem Pitestiju.

 

 

Romunija, Hrvaška, Bolgarija in Slovenija. Hrvaška in Romunija sta izjemno močni in obe z velikim motivom za sodelovanje na največjem možnem tekmovanju v tej kategoriji. Romuni so prav zaradi tega prevzeli kvalifikacijski turnir, ki bi sicer pripadal Bolgarom, Hrvati pa bi stežka preboleli, da bi se še drugič zapored v mladinski konkurenci ne znašli na velikem tekmovanju.

 

 

Evropsko prvenstvo v Avstriji je namreč minilo brez njih. V tem trenutku so še kar precejšnja neznanka, saj jih nekaj časa ni bilo na sceni, ne bodo pa neznanka tisti igralci, ki bodo v letošnji mladinski izbrani vrsti kadrovani iz lanske kadetske ekipe, ki pa je bila svetovni podprvak.

 

 

Slovenija je priprave pričela z dopoldanskim zborom in  treningom v Treh lilijah v Laškem, popoldne pa so se sestali še v Velenju, kjer jim je dvorano odstopil domači prvoligaš. Sledil bo dvodnevni praznični premor, že v petek pa nadaljujejo s pripravami v Žalcu, od koder v petek  na povabilo madžarske rokometne zveze potujejo v Nagyatad na Madžarskem, kjer se bodo v soboto in nedeljo dvakrat pomerili z mladinsko reprezentanco Madžarske.

 

 

To bosta tudi zadnji preizkušnji pred zaključnim delom priprav, ki bo od 2. januarja najprej v Žalcu nato pa v Gorišnici, od koder bodo 8. januarja krenili na pot v Romunijo.  Dan kasneje se bodo v prvi tekmi kvalifikacij najprej pomerili z Hrvati, naslednji dan z Bolgari, ter zadnji dan kvalifikacij, 11. januarja še z Romuni.

 

 

Od dvajsetih vabljenih se je prve akcije udeležilo 17 igralcev. Blagotinšek je na pripravah z A člansko vrsto, nekaj pa je tudi težav s poškodbami, katerih narava bo znana do konca leta. Na pot v Nagyatada je tako Ivezič povabil še kadetskega reprezentanta Gala Marguča.