28. 12. 2014

Slovenci nadigrali tudi Alžirijo in postali zmagovalci turnirja v Celju

Zmagovalka novoletnega turnirja v Celju je moška reprezentanca Slovenije. Po sobotni zmagi proti Egiptu (34:20) so slovenski rokometaši v drugem krogu premagali še reprezentanco Alžirije s 34:21 (15:6).

 

 

Na prvi tekmi drugega kroga celjskega turnirja je bil Egipt boljši od Savdske Arabije z 28:23 (14:8).

 

 

Končni vrstni red: 1. Slovenija 4 točke, 2. Alžirija 2, 3. Egipt 2, 4. Savdska Arabija 0.

 


 

SLOVENIJA - ALŽIRIJA 34:21 (15:6)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 350, sodnika: Smolko (Gornja Radgona), Nahtigal (Ljubljana).

 

 

Slovenija: Skok, Marguč 6 (1), Cehte 3, Dolenec 3, Špiler 1, Miklavčič 1, Blagotinšek 2, Gaber 3, Zorman 4, Šoštarič 2 (2), Ferlin, Skube 2, Razgor 4, Bundalo, Bombač 3.

 

 

Alžirija: Soudani, Abassi 4, Chentout, Berkous 6 (2), Daoud, Belaid, Guezelane, Boultif, Filah, Benmenni, Chebour 3, Benali, Boukhemis, Bousmal, Berriah, Kaabache 3, Hamoud Ait, Toum 1, El Biloim 3, Layadi.

 

 

Sedemmetrovke: Slovenija 5 (3), Alžirija 2 (2).

 

 

Izključitve: Slovenija 6 minut, Alžirija 8 minut.

 

 

 

Slovenski rokometaši so v Celju na novoletnem turnirju slavili še drugič. Po sobotnem uspehu proti Egiptu je dan pozneje padla še Alžirija. Prva testa so tako izbranci selektorja Borisa Denića opravili brez težav, tako kot proti Egiptu so se Alžirci upirali le v uvodnih 15 minutah, nato pa so Slovenci vnovič strnili vrste in zasluženo slavili.

 

 

Slovenija je tudi proti Alžiriji igrala brez igralcev iz nemške in francoske lige ter Luke Žvižeja in Sebastiana Skubeta. Izbrana vrsta bo v polni postavi nastopila na turnirju na Danskem, kjer se bo med 9. in 11. januarjem prihodnje leto pomerila z domačo reprezentanco, Švedsko in Islandijo.

 

 

Rokometaše nato čaka pot proti Dohi, kjer bo na SP v Katarju igrala v skupini A. V prvem krogu (16. januar) se bo najprej pomerila s Čilom, v drugem (17. januar) z Belorusijo, v tretjem (19. januar) s Katarjem, v četrtem (21. januar) z Brazilijo in petem (23. januar) s Španijo. V osmino finala se bodo uvrstile reprezentance od prvega do četrtega mesta, zadnji dve izbrani vrsti pa bosta nastopili v predsedniškem pokalu.

 

 

Alžirci so tekmo dobro začeli, dveh obramb Adela Bousmala pa niso unovčili za prednost več kot enega gola. Kljub nekaj nezbranosti v slovenskem napadu so gostitelji turnirja prek Jureta Dolenca, ki je zadel prva dva gola Slovenije, povedli. V deveti minuti so domačini vodili s 3:1, namesto da bi razliko še povečali, pa so se Afričani približali na gol zaostanka (2:3).

 

 

Sredi polčasa pa je Slovencem v napadu le steklo. Razliko so iz minute v minuto večali, z nekaj obrambami se je izkazal še Klemen Ferlin, v zadnjih desetih minutah prvega polčasa pa so izbranci Borisa Denića pobegnili na varno razliko; polčas so dobili s 15:6.

 

 

V drugem polčasu večjih težav z Alžirci niso imeli. Trenutkov nezbranosti v obrambi Slovenije Alžirija ni izkoristila, da bi se vsaj približala, v drugem delu drugega polčasa pa je Slovenija odgovorila tudi na gibljivo alžirsko obrambo. Zmaga ni bila ogrožena niti za trenutek, v 56. minuti pa so domačini sestavili tudi akcijo za gledalce, ko sta za aplavz poskrbela Gašper Marguč in Dean Bombač.

 

 

Prvi strelec tekme je bil Marguč s šestimi goli, toliko jih je na drugi strani zadel Messaoud Berkous. (sta)

 

 

 

 

SPORED IN REZULTATI NOVOLETNEGA TURNIRJA V CELJU:

 

 

 

Sobota, 27. december 2014:

 

 

Alžirija - Savdska Arabija 27:19 (13:8)

 

 

Slovenija - Egipt 34:20 (17:10)

 

 

 

Nedelja, 28. december 2014:

 

 

Egipt - Savdska Arabija 28:23 (14:8)

 

 

Slovenija - Alžirija 34:21 (15:6)