29. 12. 2014

Mladinska reprezentanca je v drugo ugnala madžarske vrstnike

V drugi tekmi dvodnevnega gostovanja na Madžarskem so bili slovenski mladinci boljši od domačinov. Vodili so od prve do zadnje minute, večinoma s petimi zadetki prednosti, tik pred koncem prvega dela celo z osmimi, na koncu pa zmagali s 34:30 (19:14).

 

 

MADŽARSKA - SLOVENIJA 30:34 (14:19)

 

 

Nagyatad - Športna dvorana Atilla Gimnasium, gledalcev: 150, sodnika: Csanyi in Zorgo (oba Madžarska).

 

 

Madžarska (U-21): Miklos, Roszavolgy (14 obramb); Leimeter 3, Toth 1, Juhasz 5, Faluvegi, Kovacsics 2, Stranigg 1, Nemes, Vasvari, Gyori 8 (3), Zakics,  Torteli, Banhidi, Ligetvari 2, Nagy, Gyene 1, Horvath 2, Szeitl 4. Trener: Istvan Csoknyai.

 

 

Slovenija (U-21): Blaževič (4 obrambe), Kastelic (1 obramba), Škorc (4 obrambe); Henigman 2, Suholežnik 2, Gašperšič 2, Groff 2, Lapajne 1, Janc 8, Jurečič 2, Ovniček 2, Fižuleto, Verdinek 3, Kodrin 7, Bratkovič 3, Jenko Bogdanič, Marguč. Trener: Slavko Ivezič.

 

 

Sedemmetrovke: Madžarska 4 (3), Slovenija 1 (0).

 

 

Izključitve: Madžarska 2 minuti, Slovenija 12 minut.

 

 

 

V drugi tekmi dvodnevnega gostovanja na Madžarskem so bili naši mladinci boljši od domačinov. Vodili so od prve do zadnje minute, večinoma s petimi zadetki prednosti, tik pred koncem prvega dela celo z osmimi.

 

 

Preizkusili so obrambo 5-1 in podobno kot na prvi tekmi (končala se je z rezultatom 24:24) so dobili igralci enakovredno minutažo. Z izjemo Tima Jenka Bogdaniča, ki zaradi poškodbe rame ni igral.

 

 

"Z obema preizkušnjama na Madžarskem sem v celoti zadovoljen, škoda, da ne bomo imeli do kvalifikacij še kakšne podobne tekme. Preizkusili smo vse obrambe in vse napadalne aktivnosti v vseh možnih postavah. Predvsem sem zadovoljen z igro v obrambi in upam, da bomo skozi preostale treninge še pridobili, kajti obramba je ključ do vsakega uspeha," je povedal Slavko Ivezič, selektor mladinske reprezentance Slovenije. (rp)