7. 1. 2015

Rokometaši na Dansko po odgovore o formi pred SP

Slovenska rokometna reprezentanca se v četrtek na Dansko odpravlja na močan pripravljalni turnir pred SP, ki se bo sredi januarja začelo v Katarju. Varovanci selektorja Borisa Deniča so na tem turnirju reden gost, tudi tokrat pa bodo v družbi treh skandinavskih nasprotnikov iskali odgovore o tem, v kakšni formi so pred prvenstvom.

 

 

Že v petek, 9. januarja, ob 19.30 se bodo slovenski rokometaši v Odenseju pomerili z domačo izbrano vrsto, v soboto ob 17. uri bodo njihovi tekmeci v Aalborgu Švedi, zadnji dan turnirja pa jih v nedeljo ob 14.45 v Aarhusu čaka še Islandija. Prvi dve tekmi si bo mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu na nacionalni televiziji, tretjo pa v posnetku.

 

 

V Skandinavijo bo odpotovalo 19 od 22 igralcev, ki so na pripravah v Zrečah. Po večernem treningu je Denič sporočil, da doma ostajajo Matej Gaber, Simon Razgor in Gašper Marguč. "Še vedno smo v fazi uigravanja in vzdrževanja telesne priprave. Zaradi poškodb je še precej neznank in v pripravah za svetovno prvenstvo v Katarju vse ne poteka po zastavljenih načrtih," je na današnji novinarski konferenci v Zrečah dejal selektor Boris Denič.

 

 

Kot je ob tem dodal selektor, bo turnir na Danskem zelo pomemben, saj lahko trener največ minusov in plusov opazi na tekmah. "Dober trening je pomemben, a ne more nadomestiti tekme. Videlo se bo namreč lahko tudi, kako delujemo individualno in kako kolektivno ter v kakšni fazi smo trenutno. Sam pa bom dobil tudi nekaj odgovorov, čemu je treba dati nekaj več poudarka na zadnjih treh, štirih treningih do odhoda v Katar," je pojasnil Denič.

 

 

Slovenski selektor veliko konkretnega o zdravstvenem stanju poškodovanih igralcev ni povedal, saj da bi bile njegove ocene lahko nestrokovne in pavšalne. Ponovil je, da ima Matej Gaber težave s kolenom, Uroš Bundalo z mišico, Marko Bezjak pa s prepono.

 

 

Gaber tako dela po posebnem programu že deveti dan, Bundalo tri dni, Bezjak pa se je danes vendarle prvič pridružil ekipi na treningu. Kljub temu Denič še nobenega od njih ni prečrtal za odhod na Dansko, a je po njegovem glavno vprašanje, kako jih obremeniti.

 

 

"Zagotovo še niso prečrtani, saj ne morem prečrtati popolnega centralnega bloka državne reprezentance. Potem stvar nima smisla in gremo le na izlet. To so pomembni členi državne reprezentance, če ne najbolj pomembni," je dejal strateg slovenske reprezentance. Vsi v ekipi se zavedajo, da bodo nasprotniki na Danskem zahtevni, tja pa odhajajo predvsem po formo in tekmovalni ritem.

 

 

Da kljub težavam s poškodbami same priprave potekajo po načrtih, je zagotovil zunanji igralec francoskega Montpellierja Jure Dolenec in dodal, da trenirajo dobro ter da so opravili že veliko dela. "Vse bolje se znajdemo v našem sistemu in različnih kombinacijah. Verjamem, da bomo s temi tremi pripravljalnimi tekmami samo še napredovali, pridobili na natančnosti ter še bolje izpeljali tisto, kar smo si zadali," je dejal Jure Dolenec.

 

 

Rokometaš Montpellierja verjame, da bodo še dvignili tekmovalno formo in upa, da bodo na Danskem dobili vse tri tekme. "Imamo močno reprezentanco, zato lahko že na tem turnirju pokažemo, kam sodimo, in pošljemo neko sporočilo našim bodočim tekmecem na svetovnem prvenstvu," je še dodal Dolenec.

 

 

Njegov klubski kolega Vid Kavtičnik se je strinjal, da morajo na Dansko potovati po zmage in tako pokazati, v kakšni formi so. "Dobro smo trenirali, vsi se dobro počutimo in komaj čakamo, da se prave tekme zares začnejo," je dejal Vid Kavtičnik. (sta)