28. 1. 2015

Izjave po tekmi Slovenija - Francija (23:32)

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Francija (23:32) na svetovnem prvenstvu v Katarju.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Tekmo smo slabo odprli, a ne igralsko. Francoze smo izigrali, a nismo zadeli, pa še vratar Omeyer nam je ubranil preveč strelov. Tekma je šla v smer, ki je nismo želeli in že po petnajstih minutah smo si pridelali visok zaostanek. Potem gre vse narobe v obrambi in napadu, proti Franciji pa tako ne moreš igrati."

 

 

Jure Dolenec, reprezentant Slovenije: "V prvem polčasu smo povsem zatajili, predvsem pri realizaciji, kar nas je tudi pokopalo in zaostanek je hitro narasel. V drugem polčasu smo sicer imeli zelo dobro obdobje, se približali na štiri gole, dvakrat zapravili priložnost za -3. Če tega ne izkoristiš proti Francozom, potem se ti to hitro maščuje."

 

 

Jure Natek, reprezentant Slovenije: "Na tej tekmi smo dali vse od sebe. Nismo jim bili blizu, razočarani smo, čeravno smo se borili. Očitno je to naša realnost."

 

 

Claude Onesta, selektor Francije: "Sloveniji smo se temeljito posvetili, nenazadnje gre za ekipo, ki se je na svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Španiji uvrstila v polfinale. Od svojih igralcev sem zahteval popolno zbranost. V prvem polčasu smo prikazali predstavo visokega ritma, dobro smo igrali v obrambi in napadu, raznovrstna igra pa nam je navrgla visoko prednost. V drugi polovici tekme smo padli, Slovenija se je vrnila, v prelomnih trenutkih dvoboja pa zadržali zbranost." (sta)

 

 

Foto: Slavko Kolar

 

 

 

SP ZA MOŠKE - KATAR 2015