31. 1. 2015

Izjave po tekmi Slovenija - Nemčija (27:30)

Izjave po tekmi Slovenija - Nemčija (27:30) za sedmo mesto na moškem svetovnem prvenstvu v Dohi.

 

 

Boris Denič, selektor Slovenije: "Glede na vse dogodke in probleme od prvega dneva priprav, o katerih pa ne bom govoril, je osmo mesto povsem realen izid. V Katarju smo izpolnili naš cilj in se prebili do četrtfinala, a s tem nismo zadovoljni ne vi, ne mi. Na zadnji tekmi enostavno nismo mogli zdržati hudega telesnega napora. Po rokometni plati se lahko kosamo z Nemci, je pa problem, ko nimaš kadrovske rotacije, na svetovnem prvenstvu pa igraš deveto tekmo."

 

 

Jure Natek, reprezentant Slovenije: "Vsi smo na istem, vsi smo v Katarju odigrali deveto tekmo, a dejstvo je, da bi na naši zadnji tekmi morali pokazati več. Nemci so bili zreli za poraz, danes smo pokazali premalo. Na tem turnirju je pri nas manjkala pika na i, nismo igrali slabo, po mojem mnenju pa manj, kot smo sposobni."

 

 

Sebastian Skube, reprezentant Slovenije: "Naš cilj so bile kvalifikacije za olimpijski turnir v Rio de Janeiru. Menim, da se bomo tudi prebili, čeprav se zavoljo osmega mesta nanj še nismo neposredno uvrstili. Slovenija v ničemer ni osma na svetu, ampak samo v rokometu. Menim, da je to dober uspeh. Ne smemo gledati samo negativno, tega je bilo na tem prvenstvu veliko preveč, osmo mesto je dober izid."

 

 

Dagur Sigurdsson, selektor Nemčije: "Moja ekipa je v obračunu proti Sloveniji pokazala karakter in močno voljo ter se od svetovnega prvenstva poslovila z zmago. V celoti sem zelo zadovoljen z dosežkom v Katarju. Če pogledam ekipe, ki so se uvrstile za nami, potem lahko rečem, da smo odigrali zelo dober turnir." (sta)

 

 

Foto: Slavko Kolar

SP ZA MOŠKE - KATAR 2015