28. 3. 2015

Škofljica Pekarna Pečjak – Mokerc Ig 28:24 (11:13)

Škofljica Pekarna Pečjak – Mokerc Ig     28:24 (11:13)

Škofljica – Športna dvorana, gledalcev 250, sodnika: Čretnik in Nahtigal.

ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK: Glavič, Jovanovič  4, Regner 3, Kozole 10, Huskič 1, Pečjak, Zgonec, Slanc 2, Marolt 4, Žnidaršič, Pangerc, Hvala-Stojanovič, Lešek, Garvas, Cvetko 4, Janežič. Trener: Alan Krajnc.

MOKERC IG: Perme, Šuštaršič 2 (1), Ciber, Gorišek, Strnad 3 (1), Rupert 1, Bolha 2, Verdenik 1, Tica, Comino 1, Grabrijan, Pušec, Gabrijeličič, Ajkič 2, Plazonik 2, Kalabič 10. Trener: Dejan Vujič.

Sedemmetrovke: Škofljica Pekarna Pečjak 1(0), Mokerc 5(2).

Izključitve: Škofljica Pekarna Pečjak 12 minut, Mokerc  4 minute.

Tekma je povsem upravičila naziv lokalnega derbija. Pred velikim številom gledalcev se je odvijala zelo borbena in taktična tekma dveh enakovrednih ekip. V prvem polčasu smo gledali izenačeno tekmo, kjer je bil rezultat večino časa izenačen, ali pa je bila ena od ekip v minimalnem vodstvu. Edino večjo razliko so v zadnji tretjini polčasa naredili gostje, ki so povedli za štiri zadetke, vendar so domači do konca polčasa zopet prišli na minimalni zaostanek.

Tudi v drugem polčasu se je trend iz prvega nadaljeval. Ekipi sta bili ves čas tesno skupaj, zdaj je bila v vodstvu ena, zdaj druga. Ogromno pozornosti je bilo posvečeno igri v obrambi, kjer se je na obeh straneh odvijala prava moška borba, a brez pretirane grobosti in vse v mejah športne igre. V zadnjih petnajstih minutah so domačini uspeli rezultat najprej izenačiti (22:22), nato preiti v vodstvo za dva, oziroma tri zadetke (26:23), na koncu pa zmagati z razliko štirih zadetkov (28:24).

Po sušnem obdobju treh zaporednih porazov, je domača ekipa prišla do prepotrebnih točk za utrditev v sredini prvenstvene lestvice. Še bolj pa je ta zmaga pomembna za dvig samozavesti, ki je bila do te tekme na najnižji možni ravni in verjamemo, da bo šlo sedaj vse samo še navzgor.

V naslednjem krogu(11.4.) ekipa ŠD Škofljice Pekarne Pečjak gostuje v Kopru, ŠD Mokerc Ig pa gosti ekipo iz Gorišnice.