9. 5. 2015

Gorenje Velenje - Maribor Branik 28:29 (13:15)

Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvi polfinalni tekmi končnice za prvaka v 1. NLB Leasing lige doma izgubili proti mariborskemu Braniku z 28:29 (13:15). Druga tekma bo v sredo, 13. maja, ob 18. uri v Mariboru, morebitna tretja pa v sredo, 20. maja, v Velenju.

GORENJE VELENJE - MARIBOR BRANIK 28:29 (13:15)

Velenje - Rdeča dvorana, gledalcev: 400, sodnika: Smolko (Gornja Radgona) in Backović (Ljubljana).

Gorenje Velenje: Cehte 5, Medved 4, S. Burić 3, Ovniček 3, B. Burić, Szyba 1, Gočar, Šoštarič 8, Kleč, Dobelšek, Gams 1, Zaponšek, Nosan 1. Dujmovič 1, Bećiri 1.

Maribor Branik: Cingesar 6, Žmavc, Kaleb 2, Brajović, Jamnik, Poklar 3, Čudič, Sok 8 (6), Taletović, Fidel, Žabič 2, Špende, Verdinek, Mišković 2, Mlakar 6, Kastelic.

Sedemmetrovke: Gorenje Velenje 0, Maribor Branik 6 (6).

Izključitve: Gorenje Velenje 12 minut, Maribor Branik 10 minut.

Prva polfinalna tekma državnega prvenstva v Velenju med Gorenjem in Mariborom je postregla z zanimivim obračunom in napeto končnico. V prvem polčasu so vijoličasti rokometaši onemogočili domačine, v drugem pa je bilo obratno.

Domače ose so z delnim izidom 9:2 med 33. in 43. minuto spreobrnile potek tekme. Vse je kazalo, da bodo tekmece iz štajerske prestolnice premagale še tretjič v sezoni, a so v napeti končnici Mariborčani prišle do presenetljive zmage.

Domači trener Gregor Cvijič se še naprej sooča s poškodbami svojih igralcev, saj ne more računati na Klemna Ferlina, Jerneja Papeža, Matica Vrečarja in Luko Dobelška. Na drugi strani je zdaj že nekdanji selektor slovenske reprezentance Boris Denič pred tekmo verjel, da bo obračun izenačen in da ima s svojo ekipo možnosti za presenečenje.

Po prvem polčasu so bili gosti na zelo dobri poti, saj so tekmo začeli odlično. V 11. minuti je Tadej Sok s sedmih metrov zadel za 5:3 in Branik je prvič na tekmi vodil za dva gola. Žiga Mlakar je v 16. minuti zadel za +3 (8:5), nakar so se domačini prebudili.

Vztrajno so lovili Mariborčane, v 22. minuti je Rok Ovniček izenačil na 10:10. Toda gostje so še enkrat pobegnili za tri gole (14:11), na odmor pa odšli z dvema goloma prednosti.

V uvodu drugega polčasa je Maribor še povišal svojo prednost s 15:13 na 17:13. Ko so gosti vodili 18:14, pa so ose prestavile v višjo prestavo. S štirimi zaporednimi goli so izenačile na 18:18, vijoličasti so še zadnjič povedli, v 41. minuti pa je Mario Šoštarič zadel za prvo velenjsko vodstvo na tekmi z 20:19.

Domači igralci so zadeli še štirikrat po vrsti in vse se je zdelo, da gosti ne morejo več ogroziti zmage Gorenja. Mariborčani se niso predali, v 53. minuti so se približali na 24:26 po zaslugi Tadeja Soka, ki je izkoristil sedemmetrovko, isti igralec pa je v 55. minuti zadel za 27:27.

Sok je bil še enkrat uspešen minuto kasneje in rezultat je bil 28:28. Gorenje je zadržalo vse nalete z dvema igralcema manj, junak tekme pa je bil Tine Poklar, ki je 31 sekund pred koncem zadel za končnih 29:28.

Po osem golov sta zadela Mario Šoštarič na domači in Tadej Sok na gostujoči strani.

1. NLB LEASING LIGA ZA MOŠKE - SEZONA 2014/15