12. 6. 2015

Vujović z nekaterimi novimi obrazi nad Latvijce v Velenju

Slovenska moška reprezentanca po zmagi v slovaškem Prešovu mirno in sproščeno pričakuje zadnjo kvalifikacijsko tekmo z Latvijo. Nastop na EP 2016 na Poljskem si je že zagotovila, slovensko-latvijski obračun v Rdeči dvorani v Velenju pa bo v soboto, 13. junija, ob 18.30.

 

 

Črnogorski strokovnjak na slovenski klopi Veselin Vujović je bil vesel zmage na Slovaškem, navdušen je bil tudi nad pristopom svojih varovancev, na zadnji tekmi v Rdeči dvorani pa bodo priložnost dobili še nekateri njegovi igralci z daljšega seznama.

 

 

V odsotnosti Uroša Zormana, Dragana Gajića, Marka Bezjaka, Primoža Prošta, Gorazda Škofa in Klemena Cehteta bo v primerjavi s tekmo na Slovaškem v ogenj poslal Jureta Dolenca, Staša Skubeta, Blaža Blagotinška in Klemena Ferlina, ki niso bili med potniki za Prešov. Na tribuni bo zagotovo ostal poškodovani Vid Kavtičnik, dokončno postavo pa bo določil po drevišnjem treningu.

 

 

Latvijci so v Slovenijo pripotovali brez svojega prvega zvezdnika Dainisa Kristopansa, na zadnji tekmi proti Švedom pa so visoko izgubili s 14:33 ter ostali celo brez možnosti, da se kot najboljša tretejeuvrščena izbrana vrsta uvrstijo na sklepni turnir na Poljskem.

 

 

"Latvija je tehnično in telesno zelo omejena ter sodi v drugi jakostni evropski razred. A to dejstvo nima nobenega vpliva na našo motivacijo, naš cilj je, da v Velenju igramo dobro in se našim privržencem predstavimo v lepi luči," je pred tekmo z Latvijo dejal selektor Veselin Vujović.

 

 

Nato je Vujović dodal: "Na sobotni tekmi zagotovo ne bo igral Kavtičnik, na tem položaju imamo dovolj kakovostnih igralcev. V ekipi bosta zagotovo 'naši atomski mravlji', torej Staš Skube in Miha Zarabec, za druge se bom odločil po današnjem treningu."

 

 

"V teh zadnjih dneh smo veliko naredili, a tudi veliko vadili. V soboto naš čaka tekma, ki nima velikega tekmovalnega naboja, a zadnja reprezentančna tekma v tej sezoni je za vse nas dovolj velik motiv. Na njej želimo pokazati svoj maksimum, čeravno je kakovostna razlika odločno na naši strani," je povedal Jure Natek.

 

 

Na tekmi na Slovaškem je v reprezentančnem dresu debitiral Miha Zarabec in dosegel dva gola. "Pred tekmo z Latvijo ni veliko za filozofirati. Mi smo mlada ekipa, željna dokazovanja in polna motivov. Prav vsi komaj čakamo, da se tekma začne in da se z zmago odpravimo na zaslužen dopust," je dejal Miha Zarabec.

 

 

Na seznamu selektorja Veselina Vujovića so naslednji igralci:

 

 

*vratarji: Aljoša Rezar (Tremblay, Francija), Matevž Skok (Celje Pivovarna Laško), Klemen Ferlin (Gorenje Velenje)

 

 

*krilni igralci: Darko Cingesar (Maribor Branik), Mario Šoštarič (Gorenje Velenje), Gašper Marguč (Veszprem, Madžarska), Luka Žvižej (Celje Pivovarna Laško)

 

 

*zunanji igralci: Dean Bombač (Pick Szeged, Madžarska), Jure Dolenec, Borut Mačkovšek (oba Montpellier, Francija), David Miklavčič, Miha Zarabec (oba Celje Pivovarna Laško), Jure Natek (Magdeburg, Nemčija), Sebastian Skube (Bjerringbrö-Silkeborg, Danska), Staš Skube (Gorenje Velenje)

 

 

*krožni napadalci: Blaž Blagotinšek, Vid Poteko (oba Celje Pivovarna Laško), Matej Gaber (Montpellier, Francija), Miha Žvižej (Toulouse, Francija).

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP ZA MOŠKE - POLJSKA 2016