17. 6. 2015

Ivezič predsednik združenja prvoligašev, Jug komisar lige

Novi predsednik združenja klubov 1. NLB Leasing lige za moške je postal Slavko Ivezič. Na današnji seji je bil za novega komisarja v tem tekmovanju izvoljen Aleš Jug.

 

 

Dosedanjemu predsedniku združenja prvoligašev Martinu Hebarju iz Ormoža je potekel dveletni mandat, za njegovega naslednika pa so kandidirali trije: Slavko Ivezič (predlagala sta ga Celje Pivovarna Laško in Maribor), Anton Janc (Trimo Trebnje) in Vianej Višnjevec (Koper). Na glasovanju predstavnikov 14 prvoligaških klubov je Ivezič dobil sedem glasov, Janc šest, Višnjevec pa enega.

 

 

Ker je po pravilih glasovanja zadostna že navadna večina, je Ivezič postal novi prvi mož združenja prvoligaških klubov v moški konkurenci. Bolj izenačeno je bilo glasovanje za komisarja 1. NLB Leasing lige za moške. V prvem krogu je Aleš Jug dobil devet glasov, Franko Komel tri, predstavnika dveh klubov pa sta se vzdržala glasovanja.

 

 

Ker je za to funkcijo potrebna dvotretjinska večina glasov, je po krajšem premoru sledilo ponovno glasovanje. Jug je v drugem krogu dobil potrebnih deset glasov in nekdanji direktor ZROPS-a je postal novi komisar 1. NLB Leasing lige za moške.

 

 

Nova tekmovalna sezona 2015/16 se bo začela z žrebom, ki bo 1. julija. Na teniškem štadionu v Portorožu bo 29. avgusta superpokalna tekma Celje Pivovarna Laško - Gorenje Velenje, tekmovanja v 1. NLB Leasing ligi za moške pa se bo začelo 5. septembra.