26. 6. 2015

Celjani s Kielom, Veszpremom, PSG, Wislo, Zagrebom, Bešiktašem in Flensburgom

Po žrebu na Dunaju so znane vse štiri skupine v evropski ligi prvakov za sezono 2015/16. Igralci Celja Pivovarne Laško bodo v skupini A igrali z naslednjimi klubi: Kiel (Nemčija), Veszprem (Madžarska), PSG (Francija), Wisla Plock (Poljska), Zagreb (Hrvaška), Bešiktaš (Turčija) in Flensburg (Nemčija).

 

 

Pred žrebom je bilo 16 klubov v prvi diviziji (skupini A in B) razdeljenih v osem bobnov, preostalih 12 v drugi diviziji (C in D) pa v šest. V prvi diviziji so bili Celjani v četrtem bobnu skupaj z danskim klubom Kolding Koebenhaven, kar pomeni, da se niso mogli znajti z njim v isti skupini. V prvem bobnu sta bila kot nosilca skupin Barcelona in Kiel.

 

 

Zmagovalec kvalifikacijskega turnirja, ki bo na začetku septembra, bo v nadaljevanju lige prvakov igral v skupini D. Za edino prosto mesto se bodo borili Elverum (Norveška), Alpla Hard (Avstrija), Borac Banjaluka (Bosna in Hercegovina) in OCI Lions (Nizozemska). Skupinski del tekmovanja se bo začel 16. septembra 2015 in se bo v skupinah C in D s šestimi klubi končal 6. decembra 2015, v skupinah A in B z osmimi klubi pa 6. marca 2016.

 

 

V osmino finala se bo iz skupin A in B uvrstilo po šest najboljših ekip, zmagovalca skupin pa tudi direktno v četrtfinale. V četrtfinalu (prve tekme od 20. do 24. aprila 2016, povratne od 27. aprila do 1. maja 2016) bo nastopilo osem klubov: šest zmagovalcev dvobojev osmine finala in zmagovalca skupin A in B. Zmagovalci četrtfinalnih dvobojev se bodo uvrstili na final four, ki bo 28. in 29. maja 2016 v Kölnu.

 

 

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško: "Že pred žrebom je bilo jasno, da ne bo lahkih nasprotnikov. Dobili smo zelo zanimivo skupino, sodelovanje v njej pa je potrditev našega dela v preteklosti. O nasprotnikih ne bi razglabljal na dolgo in široko, ne glede na nanje, je na nas da se dobro pripravimo. Slabih nasprotnikov v ligi tako ni, mi bomo šli tekmo po tekmo. Najprej bomo osredotočeni na Bešiktaš, ki je zelo dobra ekipa in gostovanje v Turčiji bo zelo zahtevna naloga. Vendar mi se na vsako tekmo in tekmeca pripravljamo enako. Želimo zmagati in tako bo v vsej ligi prvakov. Zagotovim lahko, da nikomur v Zlatorogu ne bo lahko in da se bomo z vsemi tekmeci enakovredno kosali, kot smo to počeli v pretekli sezoni. Vsako tekmo bomo morali pokazati zakaj smo tu med elito in verjamem ter prepričan sem, da tudi bomo."

 

 

Luka Žvižej, kapetan Celja Pivovarne Laško: "Ob družni vseh elitnih klubov je težko reči, ali bi žreb lahko bil boljši ali pa težji. Dejstvo je, da smo dobili zelo zahtevne nasprotnike in da nastopamo med elitnimi klubi. Prepričan sem, da bomo dokazali, da nismo del tega po naključju in da bodo tekmeci, ko bodo prihajali v Zlatorog, postavljeni pred težko nalogo. Ve se, kdo so favoriti skupine, a tudi mi nismo brez priložnosti. Verjamem, da smo se sposobni boriti za napredovanje, na papirju bi naj bili naši glavni tekmeci za to Zagreb, Bešiktaš in morda Wisla. Ne glede na renome tekmecev lahko zatrdim, da nihče v Zlatorog ne bo mogel priti po lahko zmago. Ob podpori naše publike je mogoče prav vse. Če je v Zlatorogu pravo vzdušje, je tukaj težko igrati prav vsaki evropski ekipi in zato že sedaj pozivam vse navijače k bučni in številčni podpori."

 

 

 

SKUPINE ZA LIGO PRVAKOV - SEZONA 2015/16:

 

 

Skupina A: Kiel (Nemčija), Veszprem (Madžarska), PSG (Francija), Celje Pivovarna Laško (Slovenija), Wisla Plock (Poljska), Zagreb (Hrvaška), Bešiktaš (Turčija), Flensburg (Nemčija)

 

 

Skupina B: Barcelona (Španija), Kielce (Poljska), Vardar (Makedonija), Kolding Koebenhaven (Danska), Pick Szeged (Madžarska), Rhein Neckar Löwen (Nemčija), Kristianstad (Švedska), Montpellier (Francija)

 

 

Skupina C: La Rioja (Španija), Meškov Brest (Belorusija), Čehovski medvedi (Rusija), Porto (Portugalska), Vojvodina (Srbija), Tatran Prešov (Slovaška)

 

 

Skupina D: Metalurg (Makedonija), Skjern (Danska), Motor Zaporožje (Ukrajina), Kadetten (Švica), Baia Mare (Romunija), zmagovalec kvalifikacijskega turnirja (Elverum/Norveška, Alpla Hard/Avstrija, Borac Banjaluka/Bosna in Hercegovina, OCI Lions/Nizozemska).

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16