30. 6. 2015

Jutri začetek že 23. Eurofesta po vrsti

Priprave na letošnji Eurofest gredo počasi h koncu. Prvi so v Koper že prispeli Danci iz ekipe Herlev -  Hjorten, glavnino pa v informacijski pisarni pričakujejo v sredo čez dan, ko bo dežurala najštevilčnejša ekipa v sprejemni pisarni v Taverni. Dokončno je prijavljenih 152 ekip iz 18 držav, skupaj bo torej v Kopru prisotnih preko 3.000 udeležencev, ki se jim bodo priključili tudi številni obiskovalci prireditve.

Že od ponedeljka od 19. ure je zaprto parkirišče na Ukmarjevem trgu, kjer vodja tekmovanja Senad Imanović skupaj s sodelavci in prostovoljci pripravlja osredje igrišče in prizorišče najpomembnejših zabavnih dogodkov. Igrišče bo imelo novo podlago, saj je bila stara že dotrajana po vseh letih, ko so jo mladi rokometaši »gulili« v Izoli na Lonki.

Ekipe se bodo že v sredo zvečer prvič zbrale na tem prizorišču, ko bo na sporedu spoznavni večer poimenovan »Open air summer opening 2015«. Potekal bo od 20. ure pa vse do polnoči. V sodelovanju z Eurofestom ga organizira Touch the rave ter Collegium Mondial. Zvezda večera bo DJ Kosta Radman s Hrvaške, za ogrevanje pa bo poskrbel mlad obalni DJ in producent Impulz. Poleg udeležencev so na zabavo seveda vabljeni vsi, prav tako pa bo prost vstop tudi na vse ostale dogodke in tekmovanja.

Po pozitivnih odzivih z Velikonočnega turnirja, bo tudi na Eurofestu organiziran after party v Disco Planetu Tuš v Kopru in sicer vsak večer po 24. uri pa vse do 3. ure zjutraj. Tja se bodo preselile tudi vse večerne prireditve v primeru slabega vremena. Vremenska napoved za prihodnji teden je sicer zelo ugodna, tako da se bo dogajanje selilo tudi na koprske plaže, kjer bo na razpolago najprimernejša osvežitev. Skok v morje! Prav to pa je vsekakor eden od magnetov tako za udeležence iz osrednje Evrope kot seveda za tiste s severa, ki so na Eurofestu tudi  najštevilčnejši.

V četrtek, 2.7.2015, se bodo mladi športniki že podali na rokometna igrišča in se od jutranjih ur merili v predtekmovalnih skupinah. Vse podatke o urnikih, razporedih, rezultatih, foto  galerije in sprotno dogajanje lahko spremljate na spletni in Facebook strani Eurofesta.