22. 7. 2015

V 1. NLB Leasing ligi spremembe v končnici tekmovanja v sezoni 2015/16

Seja Združenja rokometnih prvoligašev 1. NLB Leasing lige je prinesla nekaj sprememb v tekmovalnem sistemu. V sezoni 2015/16 bo v elitni ligi spet nastopilo 14 moštev, v končnici pa bo igralo šest najboljših ekip iz rednega dela tekmovanja.

V minuli sezoni so po rednem delu tekmovanja nastopile samo štiri najboljše ekipe, ki so se potem pomerile v polfinalu (na dve zmagi) in finalu (na tri zmage) za naslov državnega prvaka Slovenije. V novi sezoni 2015/16 čaka 14 klubov najprej redni del tekmovanja s 26 krogi, najboljših šest pa se bo uvrstilo v končnico za prvaka.

V končnici za prvaka se bo igralo po sistemu vsak z vsakim doma in v gosteh (skupaj 10 tekem). Ostalih osem klubov bo po rednem delu zaključilo s prvoligaškim tekmovanjem v sezoni 2015/16.

Predstavniki slovenskih prvoligaških klubov so se na današnji seji na sedežu Rokometne zveze Slovenije odločili, da bodo skupščini RZS predlagali, da se število nastopajočih ekip s 14 povrne na 12 moštev v 1. NLB Leasing ligi. V sezoni 2015/16 bodo v elitni slovenski ligi nastopile naslednje ekipe: Celje Pivovarna Laško, Gorenje Velenje, Maribor Branik, Trimo Trebnje, Riko Ribnica, Urbanscape Loka, Jeruzalem Ormož, Slovenj Gradec 2011, Krka, Slovan, Istrabenz Plini Izola, Sevnica, Koper 2013 in Dobova.

Prvi krog državnega prvenstva bo na sporedu 5. septembra. Pari uvodnega kroga so: Slovenj Gradec 2011 - Urbanscape Loka, Koper 2013 - Trimo Trebnje, Slovan - Celje Pivovarna Laško, Jeruzalem Ormož - Maribor Branik, Ribnica - Dobova, Krka - Istrabenz plini Izola in Sevnica - Gorenje Velenje.

Sezona 2015/16 se bo uradno začela 29. avgusta, ko se bosta na teniškem stadionu v Portorožu rokometaši Celja Pivovarne Laško in velenjskega Gorenja pomerili na tekmi za slovenski superpokal.