5. 9. 2015

Jeruzalem Ormož - Maribor Branik 33:26 (17:10)

V prvem krogu v 1. NLB Leasing ligi sta se srečala lani sedmi Jeruzalem Ormož in tretji Maribor Branik. Na koncu tekme so se veselili Ormožani, ki so zlahka premagali Mariborčane z rezultatom 33:26 (17:10).

 

 

JERUZALEM ORMOŽ - MARIBOR BRANIK 33:26 (17:10)

 

 

Velika Nedelja - Športna dvorana, gledalcev: 250, sodnika: Žibret (Trbovlje) in Košir (Preddvor).

 

 

Jeruzalem Ormož: Kavčič, Bogadi 2, Radujković 3, Čudić 9 (7), Veselko 4, Šutalo, Žuran 4, Grizold, Kocbek 1, Balent, Kosi 1 (1), Ozmec, Mesarič 5, Rajšp 4, Cirar, Kolmančič.

 

 

Maribor Branik: Cingesar 5 (1), Žmavc 1, Kaleb 3, Jamnik, Poklar 5, Čudič, Mijušković, Hrastnik 2, Fidel 3, Špende, Verdinek, Brajović 1, Čagalj, Štumpfl 2, Mišković 4, Kastelic.

 

 

Sedemmetrovke: Jeruzalem Ormož 10 (8), Maribor Branik 2 (1).

 

 

Izključitve: Jeruzalem Ormož 6 minut, Maribor Branik 18 minut.

 

 

Rdeči karton: Hrastnik (Maribor Branik, 49. minuta).

 

 

 

Zaradi popravila ormoške dvorane na Hardeku je bila tekma v Veliki Nedelji. Tam se je zgodila velika senzacija, kajti padla je mariborska zasedba, v minuli tekmovalni sezoni tretjeuvrščena ekipa v 1. NLB Leasing ligi.

 

 

V uvodnih dvajsetih minutah je bila tekma izenačena, od tedaj naprej pa so škarje in platno v svojih rokah imeli domači rokometaši. Ti so predvsem sijajno odigrali končnico prvega polčasa in na veliki odmor odšli s prednostjo kar sedmih golov (17:10).

 

 

V drugi polovici tekme izbranci domačega trenerja Saše Prapotnika kljub visoki prednosti niso popustili niti za ped. Ormožani, ki so bili lani sedmi v 1. NLB Leasing ligi, so zanesljivo zmagali in nakazali, da bodo v tej sezoni trd oreh za vsako ekipo.

 

 

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Bojan Čudič z devetimi goli, od tega jih je le dva dosegel iz igre, druge s sedemmetrovke. V gostujoči ekipi sta Darko Cingesar in Tine Poklar dosegla po pet zadetkov.

 

 

Ormoška ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Celju, mariborska pa bo gostila Riko Ribnico. Obe tekmi bosta v soboto, 12. septembra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16