19. 9. 2015

Koper 2013 - Urbanscape Loka 25:19 (11:6)

Koprčani, novinci v 1. NLB Leasing ligi, so v tretjem krogu dosegli že tretjo prvenstveno zmago v tej sezoni. Primorci so v dvorani Bonifika spravili na kolena Urbanscape Loko s 25:19 (11:6).

KOPER 2013 - URBANSCAPE LOKA 25:19 (11:6)

Koper - Dvorana Bonifika, gledalcev: 800, sodnika: Košir (Preddvor) in Cvetko (Celje).

Koper 2013: Ponikvar, Grzentič, Vlah 4, Krečič 6, Matijaševič, Gašperšič 1, Vran, Moljk, Gorela, Zugan 1 (1), Rapotec 3, Smolnik 1, Soklič 3, Marić, Ravlija, Bratković 6 (1).

Urbanscape Loka: Rakovec, Šibanc 4, Gartner 2 (2), Jenko-Bogdanić 2, Kavčič 4, Štrempfelj, Korošec 1, Dolenec 3, Cingesar, Bradeško, Pajntar, Rant, Bergant, Rebič, Kete 2, M. Vrbinc 1, A, Vrbinc.

Sedemmetrovke: Koper 2013 3 (2), Urbanscape Loka 2 (2).

Izključitve: Koper 2013 10 minut, Urbanscape Loka 2 minuti.

Koprčani so na svoj račun vpisali že tretji par točk. Po uvodnih zmagoslavjih nad tekmeci iz Trebnjega in Slovenj Gradca so povratniki v družbo najboljših na kolena položili še tekmece iz Škofje Loke in na lestvici ujeli Celjane in Velenjčane, ki imajo po treh krogih prav tako 100-odstotni izkupiček.

Izbranci domačega trenerja Zorana Jovičića so sijajno odigrali prvi polčas in bili vseskozi v prednosti. V 15. minuti so povedli s 6:3, predvsem sijajno pa odigrali naslednjih petnajst minut, prvo polovico tekme so končali z lepo prednostjo petih golov (11:6).

V drugi polovici tekme so Primorci še naprej uspešno  nadzorovali Gorenjce. Slednji so v 43. minuti znižali na 13:16, a nato so gostitelji znova zaigrali zbrano in tekmo brez stresnih trenutkov pripeljali do zanesljive zmage.

V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Grega Krečič in Adam Bratkovič. Oba sta dosegla po šest golov, vratar Jure Vran pa je ubranil 18 strelov. V gostujoči sta Alen Šibanc in Aleks Kavčič dosegla po štiri zadetke.

Zasedba iz Škofje Loke bo v prihodnjem krogu v petek, 25. septembra, gostila Istrabenz Pline Izolo, koprska pa bo dan kasneje gostila ljubljanski Slovan.

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16