11. 10. 2015

Liga prvakov: Celjani v četrtem krogu iz Flensburga z minus deset (20:30)

Igralci Celja Pivovarne Laško so v četrtem krogu skupine A v evropski ligi prvakov gostovali v Nemčiji in proti Flensburgu doživeli visok poraz. Flensburg je zmagal z desetimi goli razlike, končni rezultat pa je bil 30:20 (13:10).

 

 

FLENSBURG - CELJE PIVOVARNA LAŠKO 30:20 (13:10)

 

 

Flensburg - Flens Arena, gledalcev: 6000, sodnika: Lopez in Ramirez (oba Španija).

 

 

Flensburg: Andersson, Möller, Karlsson, Eggert 8 (2), Glandorf 5, Mogensen 3, Svan 3, Wanne, Đorđić 2, Jakobsson, Toft Hansen 4, Gottfridsson 1, Schmidt, Mahe 2, Radivojević 2.

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 2, Ivić 5 (1), Babarskas, Janc 3, Razgor 2, Marguč 1, Poteko, Kodrin 2, Fižuleto 3, Patrianova, Dobelšek, Pešić, Mlakar 2, Žvižej 1 (1).

 

 

Sedemmetrovke: Flensburg 2 (2), Celje Pivovarna Laško 3 (2).

 

 

Izključitve: Flensburg 8 minut, Celje Pivovarna Laško 10 minut.

 

 

 

Slovenski prvak je v Nemčiji doživel že tretji poraz v nizu. Po uvodni zmagi nad turškim Bešiktašem je padel v negativno serijo izidov, po hrvaškem Zagrebu in poljski Wisli iz Plocka mu je mero vzela še izjemno kakovostna rokometna zasedba iz Flensburga.

 

 

Ekipa iz mesta ob Savinji je obračun dveh zmagovalcev lige prvakov - celjska je v tem tekmovanju slavila leta 2004, nemška pa lani - začela porazno in po uvodnih 22 minutah igre ji je celo grozila prava katastrofa. Že v sedmi minuti je Flensburg vodil s 5:2, v enajsti s 7:3, po delnem rezultatu 5:0 pa je njega prednost v 22. minuti znašala že neverjetnih osem golov (4:12).

 

 

Toda v sklepnih osmih minutah prvega polčasa, pred tem kar deset minut niso uspeli spraviti žoge za hrbet odličnega švedskega vratarja Mattiasa Anderssona, pa so vendarle našli pravi recept za gostitelje. Z delnim izidom 6:1 so zelo omilili visok zaostanek in na polčas odšli z znosno razliko treh golov (10:13).

 

 

Prva polovica drugega polčasa je bila preslikava prvega. Celjska ekipa je spet prikazala bledo in nekonkurenčno predstavo, nemška pa je na krilih zelo dobrih posredovanj reprezentančnega vratarja Anderssona  (do konca tekme je zbral neverjetnih 24 obramb) dobesedno dobila krila in Celjane znova pahnila v velik zaostanek.

 

 

Slovenski prvaki so si v 45. minuti vnovič pridelali visok zaostanek osmih golov (14:22), osem minut kasneje pa primanjkljaj kar desetih (17:27). Na njihovo srečo so varovanci domačega trenerja Ljubomirja Vranješa v končnici malenkostno znižali ritem svoje igre, v nasprotnem primeru bi Celjani doživeli še hujši poraz.

 

 

V celjski ekipi je bil na tekmi proti Flensburgu s petimi goli najučinkovitejši Šime Ivić, Blaž Janc in Lucijan Fižuleto pa sta dosegla po tri zadetke. Pri Flensburgu sta bila najučinkovitejša Anders Eggert z osmimi goli in Holger Glandorf s petimi.

 

 

Celjsko zasedbo po gostovanju v Nemčiji čaka serija težkih tekem. V tem in prihodnjem mesecu ter v prvi polovici decembra, ko nastopi reprezentančni premor zavoljo evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta na Poljskem, jo čakajo obračuni z evropskimi rokometnimi imenitneži.

 

 

V prihodnjem krogu skupine A bo v nedeljo, 18. oktobra, ob 17. uri v dvorani Zlatorog gostila francosko zvezdniško ekipo Paris St. Germain, samo tri zatem pa jo čaka gostovanje v nemškem Kielu. Nato se bodo Celjani dvakrat pomerili z madžarskim Veszpremom (15. in 21. november), sledita pa še tekmi s Kielom (28. november) in PSG (6. december).

 

 

Rezultati 4. kroga v skupini A: Flensburg - Celje Pivovarna Laško 30:20 (13:10), Veszprem - Bešiktaš 33:25 (17:12), Paris St. Germain - Zagreb 34:23 (18:8), Wisla Plock - Kiel 23:37 (8:18).

 

 

Lestvica po 4. krogu: Veszprem 7 točk, Kiel in Paris St. Germain po 6, Flensburg in Zagreb po 4, Wisla Plock 3, Celje Pivovarna Laško 2, Bešiktaš 0.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16