11. 10. 2015

Izjave po tekmi Slovenija - Črna gora (20:22)

Izjavi selektorja slovenske ženske reprezentance Uroša Bregarja in vratarke Miše Marinček po kvalifikacijski tekmi Slovenija - Črna gora 20:22 (11:11) za nastop na EP 2016 na Švedskem.

 

 

Uroš Bregar, selektor reprezentance Slovenije: "Pričakovali smo težko tekmo, kar se je tudi zgodilo. Proti Črnogorkam smo prikazali precej boljšo igro kot na prvi tekmi proti Hrvaški in se predstavili v precej boljši luči. Enakovredno smo se upirali favoriziranim nasprotnicam, toda v končnici tekme so odločile večje izkušnje črnogorskih rokometašic, nas pa sta pokopali tudi dve izključitvi v odločilnih trenutkih tekme. Če bi nastopili v popolni igralski zasedbi, bi imeli tudi več možnosti za rotacije in tekma bi se mogoče lahko drugače razpletla. Črnogorke nas zanesljivo niso podcenjevale, kajti to pri njih zaradi selektorja Dragana Adžića sploh ni mogoče. Marca prihodnje leto nas čakata dve tekmi z Makedonkami, ki ju moramo dobiti, potem pa v boju za uvrstitev na evropsko prvenstvo skušati presenetiti Hrvaško na našem igrišču in Črno goro na gostovanju."

 

 

 

Miša Marinček, vratarka reprezentance Slovenije: "Glede na potek in razplet tekme smo seveda razočarane in nesrečna. Izgubile smo dve točki, ki smo jih že skoraj imele v rokah. Toda v končnici tekme smo bile premalo zbrane v napadu, nekaj žog, ki so jih Črnogorke streljale na naša vrata, pa so se spet odbile njim v roke. Prikazale smo dobro igro, precej boljšo kot proti Hrvaški. Toda odločale so malenkosti in na žalost se nam ni izšlo. Res smo bile oslabljene, vendar pravijo, da ranjeni lev še bolj trga. O sodnikih nerada govorim. Zanje pravijo, da naj bi bili neopazni na igrišču, toda Romunki sta bili zelo opazni."

 

 

 

KVALIFIKACIJE ZA EP 2016 - ŽENSKE