18. 10. 2015

Celjani kljubovali bogatim Parižanom, a na koncu ostali brez točk

V petem krogu skupine A v evropski ligi prvakov so rokometaši Celja Pivovarne Laško v dvorani Zlatorog izgubili proti francoski ekipi Paris St. Germain. Gostje so zmagali z 32:30 (16:15), Celjane pa v naslednjem krogu v sredo, 21. oktobra, čaka gostovanje v Kielu.

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - PARIS ST. GERMAIN 30:32 (15:16)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 5000, sodnika: Santos in Fonseca (oba Portugalska).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 1, Ivić 8 (2), Babarskas, Janc 5, Razgor, Marguč, Poteko 1, Potočnik, Kodrin 2, Fižuleto 2, Patrianova 3, Pešić, Mlakar 3, Žvižej 5 (2).

 

 

Paris St. Germain: Annonay, Omeyer, Melić, Möllgaard 1, Vori 2, Kounkoud, Barachet 4, Gunnarsson, Abalo 4, L. Karabatić 2, Hansen 8 (5), Narcisse 2, Onufrijenko, N. Karabatić 9, MTima.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 6 (4), Paris St. Germain 5 (5).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 18 minut, Paris St. Germain 6 minut.

 

 

Rdeči karton: Poteko (Celje Pivovarna Laško, 60. minuta).

 

 

 

Francoska zvezdniška ekipa iz Pariza je v Zlatorogu osvojila pričakovani točki. Odpor slovenskega prvaka je zlomila v drugi polovici tekme in mu prizadejala četrti poraz v nizu v najmočnejšem klubskem tekmovanju na stari celini.

 

 

Celjska ekipa je po uvodni zmagi nad turškim Bešiktašem nato klonila proti hrvaškemu Zagrebu, poljski Wisli iz Plocka, nemškemu Flensburgu in PSG, v prihodnjem krogu pa bo bržkone znova ostala praznih rok, saj bo gostovala v Kielu. Nemško-slovenski klubski obračun v elitni skupini A se bo v sredo, 21. oktobra, pričel ob 18.45.

 

 

Celjani so na dvoboju proti najbolj resnim pretendentom za končno zmago v ligi prvakov lahko zaigrali povsem sproščeno. Vloga favorita je bila zavoljo imenitnega igralskega kadra odločno na strani Parižanov. Gostovanje zvezdniškega PSG, na čelu z najboljšim rokometašem na svetu Nikolo Karabatićem, je napolnilo Zlatorog, gledalci pa so gledali dokaj enakovreden boj.

 

 

Domači rokometaši so bili resda vseskozi v rezultatskem primanjkljaju, a venomer so našli poti in imenitnim tekmecem dihali za ovratnik. Po desetih minutah igre so si priigrali tri gole zaostanka (2:5), a že tri minute kasneje so izid poravnali na 6:6.

 

 

Ne glede na porazen vratarski izkupiček Urbana Lesjaka, ki v uvodnih dvajsetih minutah ni zbral nobene obrambe, so Celjani uspešno kljubovali francoskim zvezdnikom. Do 27. minute je bil izid poravnan (14:14), na velik odmor pa so odšli z zaostankom gola (15:16).

 

 

V prvem polčasu dokaj medli izbranci nekdanjega selektorja slovenske izbrane vrste in celjske ekipe Zvonimirja Serdarušića, ki so bili v rezultatski prednosti zaradi svoje silne telesne moči in individualnih sposobnostih mednarodne pisane francoske zasedbe, več kot pet tisoč gledalcev v osrednji celjski dvorani pa je v drugem polčasu gledalo povsem enak "rokometni film".

 

 

Varovanci domačega trenerja Branka Tamšeta so si v 37. minuti prvič na dvoboju priigrali primanjkljaj štirih golov (16:20). Pet minut kasneje so se z igralcem manj na igrišču Parižanom približali na gol zaostanka (21:22), v prelomnih trenutkih dvoboja so se jim prikradle določene napake, tudi njihovi streli niso bili več tako natančno odmerjeni, kot je to bilo v prvi polovici tekme, ob tem so zastreljali še dve sedemmetrovki.

 

 

Navzlic temu so deset minut pred koncem imeli le dva gola zaostanka (25:27), po izključitvi Vida Poteka pa so v 53. minuti zaostali za pet (25:30). A celjsko srce je bilo na današnjem dvoboju veliko, dobrih pet minut pred koncem so se znova približali na dva gola zaostanka (28:30), francoska surova moč pa jim je preprečila preobrat.

 

 

V celjski ekipi je bil najbolj učinkovit Šime Ivić z osmimi goli, Luka Žvižej in Blaž Janc sta jih prispevala po pet.

 

 

 

Luka Žvižej, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "PSG lahko premagaš le v primeru, da se ti 'poklopijo' vse zadeve, pa še sreča mora biti na tvoji strani. Navkljub porazu nimamo razlogov za nezadovoljstvo, dokazali smo, da se lahko kosamo tudi z najboljšimi, z enakim pristopom se moramo lotiti vseh naših naslednjih tekem."

 

 

Blaž Janc, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Čestital bi svoji ekipi za fenomenalno borbo skozi celotno tekmo, prav tako našim privržencem za lepo spodbudo. Oni so nam dali dodatno moč. Francozi so 'stroji', proti njim smo se borili po najboljših močeh, a prevladala je njihova individualna kakovost."

 

 

Nikola Karabatić, rokometaš PSG: "Bilo je težko, a tako tekmo smo tudi pričakovali. Celjani so bili trd oreh skozi celotno tekmo, borili so se kot levi, za dve točki pa smo se morali pošteno potruditi."

 

 

 

Rezultati - skupina B, 5. krog: Celje Pivovarna Laško - Paris St. Germain 30:32 (15:16), Flensburg - Bešiktaš 33:25 (16:14), Veszprem - Kiel 29:27 (17:15), Zagreb - Wisla Plock 29:25 (13:13).

 

 

Lestvica: Veszprem 9 točk, Paris St. Germain 8, Kiel, Flensburg in Zagreb po 6, Wisla Plock 3, Celje Pivovarna Laško 2, Bešiktaš 0.

 

 

 

Foto: RK Celje Pivovarna Laško

 

 

 

EVROPSKA LIGA PRVAKOV - SEZONA 2015/16