20. 10. 2015

Pokal EHF: Gorenje proti Dancem, Maribor Branik proti Romunom

Na sedežu Evropske rokometne zveze (EHF) na Dunaju so izžrebali pare tretjega predkroga v pokalu EHF za moške. Gorenje Velenje bo igralo proti danski ekipi Team Holstebro, Maribor Branik pa proti romunskemu klubu Dinamo Bukarešta.

 

 

Prve tekme tretjega predkroga bodo na sporedu 21. in 22. novembra 2015, povratne pa 28. in 29. novembra 2015. Velenjčani in Mariborčani bodo prvo tekmo igrali na domačem igrišču, povratno pa v gosteh. Zmagovalci parov tretjega predkroga se bodo uvrstili v skupinski del evropskega pokala EHF, ki se bo začel sredi februarja 2016.

 

 

Pred žrebom tretjega predkroga, ki je tudi zadnji pred začetkom skupinskega dela pokala EHF, je bilo 32 klubov razdeljenih v dva bobna. Med šestnajstimi klubi iz prvega bobna, v katerem so bili nosilci, sta bila tudi naša predstavnika Gorenje Velenje in Maribor Branik.

 

 

Gregor Cvijič, trener Gorenja: "Danes nismo imeli sreče pri žrebu, z dansko zasedbo smo se v minuli sezoni pomerili v četrtfinalu. Igrali bomo proti zelo kakovostni ekipi, ki se v primerjavi z minulo sezono ni bistveno spremenila, je pa dobila novega trenerja. Ekipa je sestavljena iz dobrih posameznikov, igrajo zelo dobro obrambo in prejemajo malo golov. Naš cilj je vsekakor uvrstitev v skupinski del tekmovanja, za kar pa se bomo morali zelo potruditi."

 

 

Mario Šoštarič, igralec Gorenja: "Žreb nam ni bil najbolj naklonjen, toda v takšnem tekmovanju moramo premagati tudi takšno ekipo, kot je Tvis Holstebro. Vemo, da so Danci ostali brez dveh najpomembnejših igralcev v ekipi, bratov Daamgard, vemo pa tudi, da imajo na Danskem pester nabor odličnih igralcev. Zavedamo se, da nam ne bo lahko. Zaenkrat je na nas, da oddelamo državno prvenstvo maksimalno zbrano, ko bo prišel čas za pokal EHF, pa se bomo nanj pripravili na najboljši možni način in se skušali prebiti v skupinski del tekmovanja."

 

 

Slavko Ivezič, trener Maribora Branika: "Podrobnih podatkov o romunski ekipi zaenkrat seveda še nimamo, a dejstvo je, da sta pred nami zahtevni tekmi z izenačeno tekmico. Na nas je, da se na Dinamo čim bolje pripravimo in se skušamo prebiti v skupinski del. Romunski rokomet je v zadnjem času v vzponu, v mlajših kategorijah delajo zelo dobro ter načrtno. Vsi pa vemo, da je bila Romunija nekoč že prava velesila na mednarodnem rokometnem prizorišču."

 

 

Na letošnjem majskem sklepnem turnirju v Berlinu je v nemškem finalu Füchse Berlin ugnal HSV s 30:27, v tekmi za tretje mesto pa je bil danski Skjern boljši od velenjskega Gorenja s 27:22. EHF je zaključni turnir četverice prvič priredila pred dvema letoma v francoskem Nantesu, kjer je slavil nemški Rhein-Neckar Löwen po zmagi nad Nantesom, na lanskem turnirju v nemški prestolnici pa je smetano pobral madžarski Pick Szeged po zmagoslavju nad slovensko obarvanim francoskim Montpellierjem.

 

 

 

POKAL EHF ZA MOŠKE - PARI 3. PREDKROGA:

 

 

Gorenje Velenje (Slovenija) - Team Tvis Holstebro (Danska)

 

 

Maribor Branik (Slovenija) - Dinamo Bukarešta (Romunija)

 

 

Pfadi Winterthur (Švica) - Azoty-Pulawy (Poljska)

 

 

Ystads (Švedska) - Tatabanya (Madžarska)

 

 

Alpla Hard (Avstrija) - SKA Minsk (Belorusija)

 

 

Aalborg (Danska) - St. Otmar St. Gallen (Švica)

 

 

Hubo Initia Hasselt (Belgija) - Helvetia Anaitasuna (Španija)

 

 

Borac Banja Luka (BiH) - OCI Lions (Nizozemska)

 

 

Talent Plzen (Češka) - Bjerringbro-Silkeborg (Danska)

 

 

Nexe Našice (Hrvaška) - Nantes (Francija)

 

 

Füchse Berlin (Nemčija) - Chambery (Francija)

 

 

Gornik Zabrze (Poljska) - Göppingen (Nemčija)

 

 

CSM Bukarešta (Romunija) - Frigorificos Morrazo (Španija)

 

 

Magdeburg (Nemčija) - Csurgoi (Madžarska)

 

 

Haukar (Islandija) - Saint-Raphael (Francija)

 

 

Granollers (Španija) - Arendal (Norveška)

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA MOŠKE - SEZONA 2015/16