22. 10. 2015

Selektor Vujović objavil seznam 20 igralcev za priprave in turnir v Nemčiji

Moška članska reprezentanca Slovenije bo v okviru priprav na EP 2016 na Poljskem nastopila na močnem mednarodnem turnirju v Nemčiji. Selektor Veselin Vujović je objavil seznam 20 igralcev: 17 jih je vabljenih na priprave in nastop na turnirju, trije pa samo na priprave.

 

 

V reprezentančnem tednu EHF bodo slovenski rokometaši od petka, 6. novembra, do nedelje, 8. novembra, igrali na turnirju "Supercup 2015" v Nemčiji. Njihovi nasprotniki na tridnevnem turnirju, ki bo potekal v treh različni nemški mestih, bodo Srbija, Brazilija in Nemčija.

 

 

V prvem krogu se bodo Slovenci v dvorani Flens Arena v Flensburgu v petek, 6. novembra, ob 20. uri srečali s Srbijo. Naslednji dan (sobota, 7. november, ob 17.45) bo v Barclaycard Areni v Hamburgu njihov nasprotnik Brazilija, v zadnjem krogu pa bodo v nedeljo, 8. novembra, ob 14.45 v Sparkassen Areni v Kielu igrali z reprezentanco Nemčije.

 

 


Zbor vabljenih 20 igralcev in članov vodstva reprezentance bo v nedeljo, 1. novembra ob 13. uri v hotelu Dobrava v Zrečah. Do odhoda v Nemčijo (četrtek, 5. november) bodo reprezentanti opravili sedem treningov, v Nemčiji pa še dva: v dopoldanskem času na dan tekem s Srbijo in Brazilijo.

 

 

Na seznamu selektorja Vujovića za bližnji turnir v Nemčiji iz različnih razlogov manjkajo nekateri igralci, kot so Primož Prošt, Gorazd Škof, Dean Bombač, Sebastian Skube, Jure Zarabec, Jure Natek, Matjaž Brumen, Vid Kavtičnik, Miha Žvižej. Med njimi ni tudi najboljšega strelca letošnjega svetovnega prvenstva v Katarju Dragana Gajića.

 

 

Veselin Vujović, selektor reprezentance Slovenije: "Nastopili bomo na močnem in kakovostnem turnirju v Nemčiji, naš cilj pa je, da na njem preverimo nekatere nove igralce. Na mojem seznamu ni nekaterih preverjenih igralcev, kot so Žvižej, Bombač ali Skube. Brumen se je odločil, da ne bo več igral za reprezentanco, Kavtičnik je lažje poškodovan, na seznamu ni niti Natka, ki zavoljo zdravstvenih težav z ramenom in kolenom ni prepričan, ali je sploh sposoben odigrati toliko tekem v tako kratkem časovnem obdobju. Vratarja Škof in Prošt sta poškodovana, vprašanje je, ali bosta sploh nared do evropskega prvenstva. Gajića v tem trenutku imamo in nimamo. Na prvi akciji pod mojim mandatom je manjkal zavoljo nekaterih osebnih težav, tokrat bo izostal zaradi rojstva otroka. Na tem položaju je zelo ostra konkurenca, po vsem tem je vprašanje, ali si bo sploh izboril mesto v reprezentanci poleg Blaža Janca, Gašperja Marguča in Maria Šoštariča."

 

 

"Upam, da bomo vsi izpolnili pričakovanja selektorja in mu otežili izbiro igralcev za evropsko prvenstvo na Poljskem. Na močnem in kakovostnem turnirju v Nemčiji bo treba pokazati naš maksimum. Pred nami so težke tekme, a hkrati tudi tekme, na katerih se lahko pokažemo v najlepši luči. Upam, da se bomo domov vrnili s tremi zmagami," je dejal Mario Šoštarič, medtem ko je Darko Cingesar dodal: "Ni lepšega občutka od tega, da si na reprezentančnem seznamu in sodeluješ z igralci in trenerjem, ki jih spoštuješ. Moj cilj je zmaga na vsaki tekmi in upam, da se bomo v Nemčiji prikazali v lepi luči in dosegli tri zmage."

 

 

 

SEZNAM VABLJENIH IGRALCEV ZA PRIPRAVE IN TURNIR:

Priimek Ime Klub
BEZJAK Marko Magdeburg (Nemčija)
BLAGOTINŠEK Blaž Celje Pivovarna Laško
CEHTE Klemen Al Shabab (Zdr. Arabski emirati)
CINGESAR Darko Maribor Branik
DOLENEC Jure Montpellier (Francija)
FERLIN Klemen Gorenje Velenje
GABER Matej Montpellier (Francija)
MAČKOVŠEK Borut Montpellier (Francija)
MARGUČ Gašper Veszprem (Madžarska)
MIKLAVČIČ David Tremblay (Francija)
POTEKO Vid Celje Pivovarna Laško
REZAR Aljoša Tremblay (Francija)
SKOK Matevž TUS Lübbecke (Nemčija)
SKUBE Staš Gorenje Velenje
ŠOŠTARIČ Mario Gorenje Velenje
ZORMAN Uroš Kielce (Poljska)
ŽVIŽEJ Luka Celje Pivovarna Laško

SEZNAM VABLJENIH IGRALCEV SAMO ZA PRIPRAVE:

Priimek Ime Klub
CEHTE Nejc Gorenje Velenje
JANC Blaž Celje Pivovarna Laško
LESJAK Urban Celje Pivovarna Laško

VODSTVO REPREZENTANCE:

Priimek Ime Funkcija
VUJOVIĆ Veselin selektor
ŠERBEC Uroš pomočnik selektorja
PORI Primož kondicijski trener
FERJAN Primož fizioterapevt
RANT ROOS Žan maser
DJURIČ Sašo zdravnik
MARKL Sandi videoanalitik
KOROŠEC Borut tehnični vodja
MOHORIČ Uroš direktor reprezentance