22. 10. 2015

Pokal EHF: Zagorjanke bodo obe tekmi odigrale na Cipru

V drugem krogu evropskega pokal EHF za ženske se bo Zagorje srečalo s ciprsko ekipo Latsia iz Nikozije. Obe tekmi bosta na Cipru: prva v petek, 23. oktobra, druga pa v soboto, 24. oktobra.

 

 

Slovenski in ciprski klub sta se že pred časom dogovorila, da bosta obe tekmi drugega kroga pokala EHF v Nikoziji. Petkova tekma bo na sporedu ob 19. uri, sobotna pa ob 20. uri.

 

 

Zagorjanke so dobro začele sezono v slovenski ligi. V prvem krogu so remizirale s Krimom Mercatorjem, nato trikrat zapored zmagale, zdaj pa jih čakata tudi prvi tekmi v Evropi v tekmovalni sezoni 2015/16.

 

 

Ciprska ekipa je neznanka, glede na rokometni rating Slovenije in Cipra pa so Zagorjanke seveda velike favoritinje. Kljub temu, da Latsia že štirinajstič nastopa v evropskih pokalnih tekmovanjih, Zagorjanke pa šele petič.

 

 

Ekipa iz Nikozija ima kar šest tujih rokometašic: po dve prihajata iz Litve in Bolgarije, po ena pa iz Romunije in Poljske. Zagorjanke so zaradi varčevalnih ukrepov poleg članov strokovnega štaba odpotovale samo z enajstimi rokometašicami, a napredovanje v tretji krog vseeno ne bi smelo biti ogroženo.

 

 

"Latsia je za nas skoraj popolna neznanka in o njej imamo zelo malo informacij. Več o nasprotnicah bomo vedeli in videli po petkovi prvi tekmi v Nikoziji. Večino evropskih tekem je odigrala doma, mi pa gremo na Ciper po napredovanje. Verjamem v svoje igralke, da bodo pokazale, česa so sposobne in da se bomo domov vrnili z nasmejanimi obrazi," pravi Bojan Voglar, trener Zagorja.

 

 

Skupni zmagovalec tekme med slovenskim in ciprskim klubom se bo v tretjem krogu pokala EHF srečal z nemškim Leipzigom. Prva tekma bo 14. ali 15. novembra, povratna pa 21. ali 22. novembra 2011.

 

 

Tekmi Latsia Nikozija - Zagorje bosta v petek, 23. oktobra, ob 19. uri, in v soboto, 24. oktobra ob 20. uri. Obe tekmi bosta sodila Avstrijca Florian Hofer in Andreas Schmidhuber, delegat pa bo Romun Horatiu Cristian Belu.

 

 

 

EVROPSKI POKAL EHF ZA ŽENSKE - SEZONA 2015/16