24. 10. 2015

Celje Pivovarna Laško - Dobova 37:23 (17:12)

Aktualni državni prvaki iz Celja tudi po osmem krogu ostajajo edina ekipa, ki v letošnji domači ligaški sezoni še ni izgubila niti točke. Celjani so doma brez težav premagali Dobovo z rezultatom 37:23 (17:12).

 

 

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - DOBOVA 37:23 (17:12)

 

 

Celje - Dvorana Zlatorog, gledalcev: 216, sodnika: Pirc (Krško) in Košir (Preddvor).

 

 

Celje Pivovarna Laško: Lesjak, Gajić, Blagotinšek 2, Ivić 2, Babarskas 1, Janc 10, Razgor 3, Marguč 4 (1), Poteko 1, Potočnik 1, Kodrin 2, Potočnik 1, Fižuleto 2, Dobelšek 1, Mlakar 6, Žvižej.

 

 

Dobova: Supančič, Blaževič, Vojin, Miklavčič 8 (3), Zafran 1, Rožman, Humek, Seferović 5 (1), Toporišič, Kučič 2, Kavčič, Koprivc, Ferkulj 3, Mlakar, Hotko 4, Baznik.

 

 

Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 1 (1), Dobova 4 (4).

 

 

Izključitve: Celje Pivovarna Laško 10 minut, Dobova 8 minut.

 

 

 

Celjani so po dveh napornih preizkušnjah na mednarodni sceni v minulih šestih dneh, ko so bili povsem konkurenčni zvezdniškima zasedbama iz Pariza in Kiela, na koncu pa ostali praznih rok, osvojili osmi par točk v državnem prvenstvu. Gosti iz Dobove jim navkljub zagrizeni igri niso bili dorasli, na koncu so Zlatorog zapustili s primanjkljajem 14 golov.

 

 

Domači trener Branko Tamše je večjo minutažo ponudil igralcem, ki so bili v zadnjem obdobju manj obremenjeni, nekateri nosilci igre so celo počivali. Vendar tudi v teh okoliščinah Celjani niso imeli posebnih težav z Dobovčani, ki po osmem krogu ostajajo pri treh osvojenih točkah.

 

 

V prvih dvajsetih minutah so se dobro kosali z domačo ekipo (11:9), a dlje ko je tekma trajala, večji prepad je bil med domačimi in gostujočimi rokometaši. Ob polčasu je bila razlika pet golov, v nadaljevanju pa je naraščala in tekma se je končala s 14 goli prednosti za Celjane (37:23).

 

 

V celjski ekipi je bil na tekmi najbolj učinkovit Blaž Janc z desetimi goli, v gostujoči pa Tomaž Miklavčič z osmimi zadetki.

 

 

Celjska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Mariboru, zasedba iz Dobove pa bo gostila trebanjski Trimo. Obe tekmi bosta v soboto, 31. oktobra.

 

 

 

1. NLB LEASING LIGA - SEZONA 2015/16